Meclis lokantasında "Samanyolu kebap" krizi

TBMM üyeler lokantasında milletvekillerine ve konuklarına sunulan bir yemek ‘paralel’ tartışmasının parçası haline geldi.
Samanyolu kebap, AKP Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy’un tepkisi üzerine Meclis’in mönüsünden çıkarıldı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, lokanta mönüsünde, ‘Samanyolu kebap’ adıyla bir yemek olduğunu fark edince tepki gösterdi.

Kuşüzümlü, pilavlı etten oluşan Samanyolu kebap ile ilk kez karşılaşan Ersoy, yemeklerden sorumlu olan Destek Hizmetleri Başkanlığı’nı telefonla aradı.

Ersoy, paralel yapıyla mücadele edilen bir dönemde, böyle ismi olan bir yemeğe mönüde yer verilmesinin farklı anlamlara çekilebileceğini vurgulayarak, ilgili birimin yöneticilerini uyardı. Yöneticiler bunda bir kasıt olmadığını belirtse de, Ersoy’un uyarısı üzerine Samanyolu kebap mönüden çıkarıldı. Yemek o günden sonra da bir daha servis edilmedi.

‘SİZ NEREDEN DUYDUNUZ?’

Ersoy, kendisine olayı soran gazetecilere, “Siz nereden duydunuz? Ben sadece o birimin başkanını aramıştım” demekle yetindi. Tepkisinin gerekçeleriniyse açıklamadı.

TBMM lokantasındaki yemek mönüsünde yer alan yemeklerin isimleri zaman zaman gündeme geliyor. ‘Kandil kebabı’ çözüm süreci dolayısıyla kulislerde espri konusu olurken, bu konuda bir şikâyet gelmedi.

Ancak geçmiş yıllarda Rus salatasının adına tepki olunca değişiklik yapılmış ve Rus salatası yerine ‘Amerikan salatası’ adı kullanılmaya başlanmıştı.

Kaynak: Saliha Çolak | Habertürk

    :

    :

    :

    :

    "Meclis lokantasında "Samanyolu kebap" krizi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ