close

​Kaç-Ak Saray, Başbakanlık’ın bütçesini de sıfırladı

933 milyon 821 bin lira olarak öngörülen 2014 yılı Başbakanlık Bütçesi, 2 milyar 310 milyon 918 bin lira olarak gerçekleşti.
Rekor harcamanın, Kaç-Ak Saray’a ve uçağa gittiği Faaliyet Raporu’nda açıkça yer aldı.

Başbakanlık 2014 yılı faaliyet raporu Ahmet Davutoğlu imzası ile yayınlandı. 933 milyon 821 bin lira olarak öngörülen 2014 bütçesinin kat kat aşıldığı ve yıl sonu itibarıyla 2 milyar 310 milyon 918 bin lira harcandığı belirlendi.

Başbakanlık 2014 bütçesinde başlangıç ödeneği ile yıl sonuna kadar yapılan toplam harcama arasında, 1 milyar 377 milyon lira fark bulunuyor. Raporda yer alan rakamlara göre Başbakanlık bütçesi Başbakanlık’a değil, saray ve uçağa harcandı.

REKOR FARKIN SIRRI: SARAY VE UÇAK

Bütçe miktarı ile yıl sonu yapılan harcamadaki rekor farkın sırrı, Beştepe sarayına yapılan masraflar… Ak Saray’a 1 milyar 370 milyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni uçağına da  410 milyon lira gitti. Tüm bu harcamalar da Başbakanlık bütçesindeki rekor şişmeye neden oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu rakamları açıklamış ve 2015 bütçesine saray için 300 milyon lira konulduğunu da belirtmişti.

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN İTİRAF: SARAYA VERDİK

Bütçedeki rekor harcamanın, Beştepe’deki Saray’a ve uçağa gittiği Faaliyet Raporu’nda açıkça yazıldı. Raporun bu bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı’na tahsisi kararlaştırılan Beştepe yerleşkesindeki yeni hizmet binası inşaatına ilişkin giderler ile Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan yardımcıları, ilgili bakan ve bakan yardımcılarının devlet hizmetlerini yerine getirmesi amacıyla satın alınıp havuz sistemine dahil edilen uçağın giderleri 2014 yılı bütçesinde Genel Kamu Hizmetleri fonksiyonel kodu altında yer almıştır.”

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Kaç-Ak Saray, Başbakanlık’ın bütçesini de sıfırladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ