Erdoğan '400' olmazsa ne yapacağını açıkladı

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer 7 Haziran seçimlerinde '400' vekil gelmezse referanduma gidileceğini söyledi.
Anketlerde 400 milletvekiline ulamayacağına kesin gözüyle bakılan AKP için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya’ya gitti. Kendisini karşılamaya gelenlere hitaben yaptığı konuşmada, genel seçimlere değindi ve “Artık 7 Haziran’ı halkımız iple çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa’da da, dünya da 7 Haziran’ı zor çekiyor” ifadelerini kullandı.

HAZIRLIĞI DAVUTOĞLU YAPMIŞ

“Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları geçen gün katıldığı  bir televizyon programında açıkladı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümetin de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400… Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız” diye konuştu.

SEÇİMLERE KATILIM ORANININ ARTMASI LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Avrupa’da oy kullanım oranının düşük olduğunu yüzde 25 civarında olduğunu ve 7 Haziran seçimlerinde bu oranın artması gerektiğini söyledi. “Sandık namusumuzdur, muhakkak oy hakkımızı kullanacağız” diyen Erdoğan, gurbetçilerden oylarını mutlaka kullanmalarını istedi.

Konuşmasının sonunda Türkiye’de yapılan bazı yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçilerden evlerine dönerken hız yapmamalarını istedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan '400' olmazsa ne yapacağını açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ