Erdoğan: Türkiye'yi anonim şirket gibi yönetmek istiyorum

Erdoğan Başkanlık Sistemi'ni anlatırken ülkeyi adeta bir "anonim şirket" gibi yönetmek istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de Ekonomi ödülleri töreninde konuştu.  İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 12 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdik.

Çanakkale'de yapılacak köprü için çalışmalar devam ediyor. Ekonomide bir kriz görüntüsü oluşturmak için çalışıyorlar ama nafile. 

SAYIN GÜL, BAŞBAKAN VE BENİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Köşelerinde sayın Gül ile ilgili şahsımla ilgili Başbakan ile iglili yazıyorlar. Dertleri acaba bunları birbirine düşürebilir miyiz? Yahu boşuna uğraşmayın.

Bunları başaramazsınız. Bunlar boş nafile şeyler. Eğer üreteceğiniz bir şeyler varsa gelin yarışın içine girin. Yapacağınız şey bu. Çok açık söylüyorum. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. 

KÜRT SORUNU YOK 

Varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Yok artık böyle bir şey. Roman kardeşlerimin de sorunu var Türk'ün de sorunu var Laz'ın da sorunu var.

Ama bu sorunları gidermek şüphesiz ki hükümetlerin görevi. Bunları yapıyoruz. Kardeşim bir Kürt olarak neyin eksik senin. Bu ülkede bir Kürt olarak cumhurbaşkanı oldun mu oldun.

ALLAH AŞKINA FARKINIZ NE?

Başbakan oldun mu oldun. Bakan çıkardın mı çıkardın. Türk silahlı kuvvetlerinde komutanların var. Daha ne istiyorsun? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var.

Herşeye sahipsiniz. Yıllar yılı yol yapıyoruz hava alanı yapıyoruz. Hakkari'ye. Hava alanını yaptırmıyor. Müteahhitlerin makinelerini yakıyor. Neden yakıyorsun hani hizmet istiyordun?

Batıya ne yaptıysak doğuya da aynısını yaptık. Ama dert başka. 36 etnik unsurun tamamını kardeşim olarak kucakladım, ayrım yok.  Milletvekili olan iki zat kendi ülkelerini başka bir ülkenin dışişleri bakanına şikayet ediyor.

İnanabiliyor musunuz. Bizdeki bir takım kafalar ısrarla eski Türkiye'den vazgeçmiyor. Said Nursi'nin güzel bir ifadesi var. Eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal olay budur. Türkiye işte böyle bir döneme giriyor.

Mevcut sistem Türkiye'yi artık taşımıyor. 

TÜRKİYE'Yİ ANONİM ŞİRKET GİBİ YÖNETMEK İSTİYORUM

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini geçmişten bu yana söyledim yine söylüyorum.

Bu sistemde ısrar etmek milletimize haksızlıktır. Yeni Türkiye sizlerin Sivil toplum örgütlerinin işadamlarımızın ellerinde yükselecek. Sizden istirhamım Yeni Türkiye, Başkanlık Sistemi ve yeni anayasayı her fırsatta millete anlatın.  Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir.

Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı yürü yürüyebilirsen.  400 milletvekili verdiğiniz zaman, yeni anayasa yapılacak ve başkanlık sistemi gelecek.

"PARTİ KAPATILMASINA KARŞIYIM"

Ben partileri madem ki tüzel kişiliktir gerçek kişi ile tüzel kişiliği karıştırmayalım. Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza gerçek kişiye verilmeli. Parti başkanı suç işlediyse ver.

Parti üyesi suç işlediyse ona ceza ver. İkitidar partisinin 22 milyon seçmeni var. Siz o partiyi kapatırsanız 22 milyonu cezalandırıyorsunuz. Bu adalet mi? Böyle şey olur mu?

Bir siyasi partinin kapatılması gibi bir madde gündeme gelse söylenmesi gereken bir siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez diye bir hükmün oraya gelmesi lazım. Suçu işleyen kimse bu işin bedelini öder. Olay bu olması lazım. Kökünden bunun kazınması lazım. Aynı şey vakıflar ve dernekler için de geçerli.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: Türkiye'yi anonim şirket gibi yönetmek istiyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ