close

Bu ‘paralel’ Avcı'ya kafayı yedirtecek

MEB'in yurt dışına gönderdiği müşavir kadrolarında bazı 'paralel' isimlerin gözden kaçtığı iddiası krize neden oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışına gönderdiği eğitim ataşesi ve eğitim müşaviri kadrolarına paralel bazı isimlerin ‘gözden kaçarak’ atandığı iddiaları bakanlıkta krize neden oldu.  

SÜZGEÇTEN GEÇEMEZLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’den milletvekili aday adayı olan Gülen cemaati mensuplarının aday yapılmayacağını ‘süzgeçten geçemezler’ diye anlattı. Ancak MEB’de yapılan atamalardan süzgeçten geçen bürokratlar olduğu ortaya çıktı.

BAKAN YANILTILDI

Bilindiği gibi MEB, eğitim ataşesi ve eğitim müşaviri kadrosuna sınavla ve bakan yetkisiyle iki ayrı atama yapabiliyor. Bakan yetkisiyle görevlendirmede il milli eğitim müdürü ve daire başkanlığı gibi üst düzey görev yapmış isimler seçiliyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan atamalarda bazı paralel bürokratların yurt dışına gittiği anlaşıldı. Bakan Nabi Avcı’nın paralel atamalar konusunda çok hassas olduğu ancak bazı bürokratların onu yanılttığı iddia edildi.

‘PARALEL’ PARONAYA OLDU

MEB’in yurtdışı görevlendirmelerinde istihbarat kuruluşundan özel bilgi notu geliyor. Bütün bunlara rağmen paralel atamanın gerçekleşmesi bakanlıkta farklı tartışmalara neden oldu.

Özellikle bürokratların kendi aralarındaki kavga ve çekişmeden dolayı ilgisi olmayan isimleri de paralel olarak gösterdiği konuşuluyor.

Kaynak: Veli Toprak / Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Bu ‘paralel’ Avcı'ya kafayı yedirtecek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ