Arınç'tan Erdoğan'a ikinci çıkış: Bu ülkede hükümet var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, 'Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var' dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü göz olarak çözüm sürecine refakat etmek üzere planlanan İzleme Heyeti'ne "karşı olduğunu, haberleri gazetelerden okuduğunu, süreci yöneten hükümetse gereğini yapması gerektiği" yönündeki beyanı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan’a çözüm sürecinin kontrolünün hükümette oluğunu belirterek rest çekmesi sonrası başlayan gerilim sürüyor.

Bugün ikinci bir açıklama yapan Arınç, “Olanlar herkesin gözünün önünde oluyor ancak ben bir hükümet üyesiyim benim bir başbakanım var.

Ve ben sayın başbakanımı yıpranmasına neden olacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Cumhurbaşkanı'nın eleştiri mekanizmasının gazeteciler karşısında itham edercesine yanlış anlamalara yol açmaması gerekir”
ifadelerini kullandı.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanımızın gazetelere yönelik açıklamaları var. Nevruza yönelik konuşmalar var dünkü konuşmalarımın iyi niyetli yapıcı olduğunu düşünüyorum bundan kimsenin memnuniyetsiz olması mümkün değil.  

Bir ayrılık mı var sorusunu garip karşılamam. Olan biten herkesin gözü önünde oluyor. 7 Haziran'dan sonra Ahmet Davutoğlu liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Hem kendimi hem Davutoğlu'nu yıpratacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Muhalefetin ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkı yok. 

"BU ÜLKEDE BİR HÜKÜMET VAR"

Çünkü partimiz seçime giriyor seçime girekken güçlü bir görüntü karar mekanizmesı olmasını hallkımız arzu eder buna kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok, Bu sözlerim herkesçe olumlu karşılandı.

Bizim Cumhurbaşkanımıza sevgimiz saygımız azalmaz. Onun gösterdikleri, işaret ettikleri bizim için önemlidir. Önerilerine de ihtiyacımız var. Ama hükümetimizin bir sorumluğuu vardır. Ülkeyi yöneten hükümetse elbette çok güzlü olması dolmayısıyla Cumhuraşbakınızın irşatlarının eleştirilerine yeri geldiğinde ihtıyacımız var. 

Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime girecek, Bu gücümüzün herkes tarafından bilinmesi lazım. 

    :

    :

    :

    :

    "Arınç'tan Erdoğan'a ikinci çıkış: Bu ülkede hükümet var" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete