AKP’nin Fuat Avni’si: Tabanımız rahatsız

Twitter'da AKP'nin Fuat Avni'si olarak bilinen '‘Baskentcii' hesabı önemli iddialarda bulundu.
Sosyal paylaşım sitesi twitterda AKP Genel Merkezi’nden yaptığı özel paylaşımlarla dikkat çeken ‘Baskentcii’ hesabı, önemli analizleri duyurdu. Seçime 10 gün kala AKP tabanındaki rahatsızlığın ‘kararsızlık’ olarak devam ettiği ve bu kitlenin ikna edilemediğini bildirdi.

”Baskentcii” adıyla twitterde 70 bine yakın takipçisi olan hesabın, AKP Genel Merkezi’nde 2-3 kişilik bir ekip tarafından organize edildiği biliniyor. Bu hesaptan özellikle teşkilat ve parti içi yazışma, belgeleri açıklanıyor. İşte o hesaptan seçime 10 gün kala yapılan önemli yorumlar:

MERKEZ’DE KAYBEDİYORUZ

“Kararsız seçmen konusu en çok AKP’yi ilgilendiriyor”, “İl bazlı seçim çalışmalarını ilçe/mahalle bazlı yürüten bir stratejinin çizilmesi gerekiyor.” “Kırsal seçmen desteğinde çok bir değişiklik olmazken merkezlerde kayıp var”, “Bir önceki seçimde AKP’ye oy verip bu seçimde de AKP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 65-70 civarında.”

HDP’YE KAYMA VAR

“Bölgedeki aşiretlerin,dindar Kürtlerin acilen AKP’ye yönelmeleri sağlanmalıdır”, “HDP’nin tercih nedenleri arasında ‘Kürt’ kimlikliler dikkat çekiyor. Doğu ve Güneydoğu’da Kürtlerin 1.tercih ettikleri parti HDP”, “HDP bölgede kendisini Kürtlerin temsilcisi olarak tanımlamasına karşın AK adaylar partinin Kürtlere yönelik yaptıklarını tam anlatamıyor.”

3-4 PUAN MHP’YE..

“Açılım sürecinin milliyetçi oylarda da kayma etkisi yaratması dikkat çekiyor”, “AKP’nin kendi tabanındaki milliyetçi oyların yüzde 3-4 oranındaki kısmı tekrar MHP’ye yönelime geçiyor.”, “Marmara ve Ege’de toparlanan CHP’nin etkisinin kırılması gerekiyor”, “AKP’ye son verilerde 18-25 yaş aralığında özellikle MHP’ye göre oyunu düşürmüş vaziyette.”

Kaynak: Veli Toprak | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "AKP’nin Fuat Avni’si: Tabanımız rahatsız" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete