Bank Asya'nın tamamına el konuldu!

TMSF Tarafından Bank Asya'ya el koyulduğu öğrenildi.
Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef aldığı Bank Asya’nın tamamı Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi.

3 Şubat 2015’te bankanın İstanbul’daki genel merkezi dahil birçok merkezine polis baskını yapılmış, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla harekete geçen TMSF bankanın hisselerinin yüzde 63’ünü devralmıştı. Bugün de bankanın tamamına el koyuldu.

BDDK’nın daha önceki açıklamasında Bank Asya’nın Bankacılık Kanunu kapsamında ‘kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması’ şartını ihlal ettiği ifade edilmişti.

BDDK'DAN AÇIKLAMA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 4 Şubat 2015 tarihinde yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

BDDK'nın resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka'nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar verilmiştir."

Twitter Fenomeni Fuat Avni, el koyma talimatını alan yeni BDDK Başkanı'nın Bank Asya'ya hukuksuz yeni bir operasyon peşinde olduğunu yazdı. Bank Asya'ya hukuksuz bir şekilde el koymayı hızlandırma kararı verildiğini açıklamıştı.

BDDK ÜYELERİ İSTANBUL'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRILDI

Fuat Avni, @fuatavni_f hesabı üzerinden BDDK üyelerinin Bank Asya'yı devretmek için bugün saat 15'te olağanüstü toplanacağını duyurarak, başkanlığa atanan M.Ali AKBEN, "göreve başlar başlamaz BDDK kurulunu toplayıp Bank Asya'yı TMSF'ye devretme kararı aldıracak." demişti.

AKP'nin Troll hesaplarından @ozelistihbarat1'in attığı tweetlere göre, BDDK Yönetim Kurulu, Bank Asya'nın TMSF'ye geçmesine onay verdi. 'Bak Asya'nın TMSF Fon kuruluna geçmesine karar verdi' dedi.



İŞTE BANK ASYA'YA EL KOYAN İSİMLER

Haberi ilk duyuranın da Abdurrahman Şimşek isimli kişi olması dikkat çekti. Şimşek, Bank Asya'ya el koyan BDDK'nın yönetim kurulundaki isimleri de paylaştı. Bu isimler, Kurul Başkanı Mehmet Ali Akben, İkinci Başkan Mutalip Ünal, kurul üyeleri, Haluk Tözüm, Olcay Turan, Muhiddin Gülal, İrfan Çevik ve Mustafa Korhan.



 



 

    :

    :

    :

    :

    "Bank Asya'nın tamamına el konuldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete