Davutoğlu patronlara çattı

Başbakan Davutoğlu Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın evinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Ali Kibar’ın İstanbul Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimlerini dinledi.

Davutoğlu’nun çözüm odaklı yaklaşımından çok memnun olduklarını söyleyen iş insanları siyasetteki gerilimin de seçimden sonra azalacağına dair umutlandıklarını belirtti.

Fortune Türkiye’nin haberine göre Başbakan Davutoğlu Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın İstanbul Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluştu.

İş insanları ile Başbakanın buluşmasında gündem maddeleri arasında HDP ve asgari ücret vaatleri de vardı.

ALİ KOÇ'UN YANITI

Toplantıda yer alan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç başbakana seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.

7 Haziran seçimlerine giderek özellikle muhalefet partileri vaatlerini ekonomik konular üzerine yoğunlaştırırken, birinci gündem maddesi de asgari ücretin artırılması olmuştu. CHP asgari ücreti 1,500 TL’ye çıkarmayı vaat etti. HDP ise seçim beyannamesinde asgari ücreti 1,800 TL’ye çıkaracağını öngördü.

Bu vaatler karşısında Ahmet Davutoğlu da seçim meydanlarında konuyu gündeme getirerek TÜSİAD’a seslenerek şu çağrıyı yaptı:

“Asgari ücreti belirleyen hükümet değil, iş çevreleridir. TÜSİAD eğer beğeniyorsa çıksın Kılıçdaroğlu’nun önerilerini desteklesin ve yeni bir rakam belirlesinler.

Ama dürüst de olsunlar, açık konuşsunlar. Asgari ücret 1500 lira olursa kaç iş yeri kapanır?” Türkiye’de halen asgari ücret aylık net 949 TL düzeyinde bulunuyor.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu patronlara çattı" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete