YSK’dan AKP’ye bir veto daha

AKP’nin Nevruz için hazırlattığı ve içinde Türk bayrağı ile 1o’dan fazla cami sahnesi barındıran ‘Selem olsun bahara’ isimli seçim videosu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) takıldı.
İstanbul’dan bir avukatın seçmen sıfatıyla yaptığı şikayeti değerlendiren YSK, reklamın bu haliyle yayınının durdurulmasına karar verdi.

Kararın gerekçesinde siyasi partilerin reklamlarında Türk bayrağı ve dini simgeleri kullanamayacağı belirtildi.

YİNE İBADET YERLERİ

Videoda yer alan ibadet yerleri görüntülerinin ve dalgalanan Türk bayrağının 298 sayılı kanunun 58’inci maddesine aykırı olduğunu tespit eden YSK, siyasi partiler kanununun 87. maddesine göre, ‘dini ibare ve simgelerin siyasi partilerce kullanılmasının yasak olduğuna’ dikkat çekti.

10'UN ÜZERİNDE SAHNENİN KALDIRILMASI GEREK

Her iki kanunla da yasaklanan semboller şayet çıkarılırsa, reklam videosu yeniden yayınlanabilecek.Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre, söz konusu reklam filminde, 10’un üzerinde iç ve dış çekim olmak üzere cami görüntüsü ve bir de Türk bayrağı sahnesi bulunmakta.

AKP, bundan önce hazırlattığı  bir reklam filmi de YSK’ya takılmış, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı okuduğu video aynı gerekçelerle yasaklanmıştı.

Kaynak: Hürriyet / Oya Armutçu

    :

    :

    :

    :

    "YSK’dan AKP’ye bir veto daha" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete