Gök'ten MİT TIR'ları iddiası: Savaş Suçu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MİT TIR’larına ilişkin, “Uluslararası hukukta savaş suçu olarak adlandırılan bu hükümetin tavrı iktidarın tüm yöneticilerinin her birinin Lahey Adalet Divanı’nda yargılanmasını doğuracak bir savaş suçudur” dedi.
“SAVAŞIN DA İÇERİSİNDE BULUNDUĞU TESCİLLENMİŞTİR”

Gök, TBMM’de basın mensuplarıyla yaptığı sohbette Cumhuriyet gazetesinin bugünkü manşetiyle ilgili başlatılan soruşturmayı değerlendirerek şöyle dedi:

“19 Ocak 2014 tarihinde yakalanan kamuoyunda MİT TIR’ları diye bilinen olayda devletin gizli saklı tertipler içerisinde bulunduğu, yalan söylediği ve halkı da yanıltarak Suriye’deki iç savaşın çatışanlardan biri lehine, onlardan yana tavır koymak suretiyle savaşın da içerisinde bulunduğu bugün bir kez daha belgelenmiş, tescillenmiştir.

Son derece vahim bir hadisedir. Türkiye’nin demokratik kültürü, anayasal çizgisi, yurtta sulh cihanda sulh ilkesi ve tüm dış politikası uyarınca Türkiye tarihinde görülmemiş bir hadise saklanmaya çalışılsa da her gün yeni çıkan belgelerle artık reddedilemeyecek bir boyut kazanmıştır.

“SAVAŞ SUÇUDUR”

AKP iktidarının gözü dönmüş bir şekilde Türkiye’de her türlü hukuku, uluslararası hukuku, anayasayı çiğneyerek nereden geldiği belli olmayan silahları Suriye’deki iç çatışmanın taraflarından birisine vermek suretiyle Suriye’deki çatışmanın büyümesine ve ölümlerin çoğalmasına da katkıda bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum gerek iç hukukumuzca mümkün değildir, hükümet böyle bir yetkiyle donatılmış değildir ayrıca uluslararası hukukta savaş suçu olarak adlandırılan bu hükümetin tavrı iktidarın tüm yöneticilerinin her birinin Lahey Adalet Divanı’nda yargılanmasını doğuracak bir savaş suçudur.

-HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTEDİ-

Hükümetin ortaya çıkan bu görüntüler çerçevesinde derhal istifa etmesi gerekir ama buna karşın bir habercilik anlayışı içerisinde halkın bilgi alma hakkını savunan ve bu olayı habercilik anlayışı ile dile getiren Cumhuriyet gazetesine alelacele soruşturma açılması da bu iktidarın geldiği faşist anlayışın tipik bir göstergesidir.

"AKP TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YU YANGIN YERİNE ÇEVİRMEYE KARARLI"

Bu iktidar ne pahasına olursa olsun Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi yangın yerine çevirmeye kararlı gözüküyor. Basın anayasamıza göre hürdür, sansür edilemez. Böylesine bir önemli olayı görüntülerini yayınlamak elbette bir gazetecilik görevidir.

İktidar her şeyi kendisine karşı düşman sayarak kendi yaptığı her türlü hukuksuzluğun duyurulmasını engellemeye, yalan söylemeye devam ediyor.

"DEVLET ULUSLARARASI KAMUOYUNA YALAN SÖYLÜYOR"

Bu MİT tırları yakalandığı zaman o zamanki Efkan Ala bunların ilaç olduğunu ve Türkmenlere gönderildiğini ifade ederek kamuoyuna bilgi vermişti. Yani bir devlet topluma ve uluslararası kamuoyuna yalan söylüyor. Bu yalan ortaya çıkmıştır.

Türkiye artık dış arenada savaşı körükleyen, terör örgütlerine yardım eden bir ülke olarak bundan sonra sıklıkla daha da fazla adlandırılacaktır.

-“O SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILAR DA GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANIYORLAR”-

O soruşturmayı yürüten savcılar da görevlerini kötüye kullanıyorlar. Eğer Savcılar bir soruşturma açacaklarsa Türkiye’de hukuka ve uluslararası hukuka aykırı olarak silah sevkiyatını yapan bu iktidara karşı açmalıdırlar, adres bellidir, savcılar adresi yanlış yerde aramasınlar, adres Cumhuriyet gazetesi değil suçu ortaya çıkan iktidardır.” 

    :

    :

    :

    :

    "Gök'ten MİT TIR'ları iddiası: Savaş Suçu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete