​Bakanın 'sandık kırılır' korkusu

Bakan Yıldız: "Sandığın üstüne kimse oturmasın hem kırılır, hem de cezası var."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde elektrikler kesilirse seçim sandıklarının üzerine oturulmasına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, "Sandığın üzerine kimse oturmasın hem kırılır, hem de cezası var" dedi.

KILIÇDAROĞLU İŞÇİLERİ UYARMIŞTI

Bakan Taner Yıldız, seçim çalışması için geldiği Kayseri'de, Organize Sanayi Bölgesindeki üç fabrikayı ziyaret ederek işçilerle görüştü. BRN yatak fabrikasını ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı 'sandıkları oturulması' konusundaki açıklamasıyla ilgili Taner Yıldız şöyle dedi:

HERKES İSTEDİĞİ YERE OTURAMAZ

"Herkes her istediği yere oturamaz Türkiye'de. Seçimin genel hükümleri ve seçmen kütükleriyle alakalı düzenlenen kanun, ilgili maddesinde sandığın döküm ve sayımıyla alakalı konularda dahi bir düzenleme getirmiştir. Bırakın sandığın üzerine oturmayı, sandıkların yerini bile değiştiremezsiniz. Yani öyle herkes, her istediği yere oturamaz, sayın Kılıçdaroğlu dediği için.".

Seçim sandıklarının artık şeffaf ve plastik olduğuna dikkati çeken Taner Yıldız, 70 kilonun üzerindeki bir ağırlıkta kırılma tehlikesinin bulunduğunu; bunları kıran ve zarar verenlerin, devlet malına zarar vermekten ceza alabileceğini söyledi. Yıldız, "Yaklaşık 177 bin sandık içerisinde, ne sandığa oturmanızı gerektirecek, ne sandığın arkasına sığınmanızı gerektirecek herhangi bir işlem inşallah olmayacak. Elektrikle alakalı herhangi bir sıkıntı inşallah yaşanmayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Bakanın 'sandık kırılır' korkusu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete