​Erzurum’a CHP çıkarması!

AKP'li Yakutiye Belediyesi'nin keyfi uygulamasıyla kaldırılan CHP TIR'ı için partililer seferber oldu.
Geçtiğimiz günlerde CHP’nin Erzurum’da stant olarak kullandığı ve seçim çalışmalarını yürüttüğü TIR, Yakutiye Kent Meydanı’ndan ‘tarihi alana zarar verdiği’ gerekçesiyle kaldırılmıştı. Olaya tepki gösteren CHP Erzurum milletvekili adalı Gonca Aytaş yaşananlara isyan etmiş twitter adresinden “destek” duyurusunda bulunmuştu.

Destek çağrısına ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu dün bölgeye giderek CHP heyetini ziyaret etti. Selvi Kılıçdaroğlu’nun ardından bugün de CHP’nin önde gelen isimleri bölgeye gitti.

CANKURTARAN VE İNCE BÖLGEDE

Yaşananlara tepki gösteren CHP PM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Erzurum Milletvekili adayı Gonca Aytaş’a destek vermek için 11 il örgütüyle birlikte Erzurum’a gitti. Seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’da bulunan Cankurtaran’a, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı Van, Artvin, Erzincan gibi illerin örgütü ve adayları ile Erzurum’a çıkarma yaptı.

Cankurtaran ” MİT TIR’larıyla katillere yardım gönderenler partimizin TIR’larını engellemeye çalışıyor. İktidarın bu baskısı ve haksız uygulamaları kendilerinin gidici olduğunu gösteriyor. Milletvekili adayımız asla yalnız değildir” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI YAPACAKLAR

CHP PM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ve Yalova Milletvekili Adayı Muharrem İnce’yle birlikte diğer parti temsilcilerinin de katılımıyla saat 12.00′da basın toplantısı yapılacağı duyuruldu.

“TARİHİ DOKUYA ZARAR VERİYOR”

CHP’nin seçim çalışmaları için kurduğu TIR daha önce polis ekipleri tarafından kaldırılmak istenmiş ancak CHP’nin avukat adayı Gonca Aytaş’ın hukuki müdahaleleriyle bu girişim sonuçsuz kalmıştı. Son olarak önceki gece Yakutiye Belediye Başkanı’nın emriyle alana gelen zabıta ekipleri “Tarihi dokuya zarar veriyor” diye seçim TIR’ını zorla yerinden kaldırmıştı.

#ERZURUM DİRENİYOR

Gonca Aytaş olayı  “Lütfen Erzurum’da olanı görün. Yetişin, CHP’li olduğumuz için coplanıyoruz! 7′den 70′e Erzurum halkı yanımızda. Şu an hukuksuzca müdahale ediliyor. Zabıta ordusu ile saldırı altındayız. Faşist bir tavırla müdahale ediliyor. Yetişin polis çağırdık gelmiyor.

Meydana gelen 3 kişi polise zabıtaya vurun emri verdi!!! Gençlerimizi dövdüler! Acil destek! Etrafımız sarıldı! CHP’lilere yapılan bu zulüm nedir? Yeter artık! Bu bir tepki duruşudur. Hak ve hukuk tanımlayanlara protesto duruşudur. #ERZURUMsahipsizDEĞİLDİR #ErzurumDireniyor #DirenGonca. “
diye duyurmuştu.

“GEZİ GİBİ OLACAK DİYE”

Olay sonrası makamında basın toplantısı düzenleyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise yaşananları Gezi Direnişi’ne benzetti.

CHP’lileri TIR’ını SİT alanı olan Kent Meydanı’na sokmamaları konusunda defalarca uyardığını ancak, buna aldırış edilmediğini savunan Korkut, “Siyaset işgalle yapılmaz. Geçmişte de benzer şeyleri yaptılar. 3-5 ağaç bahanesiyle insanları sokaklara döktüler.

Gezi’de yaptıkları senaryoyu burada ortaya koymak istediler. Gezi benzeri bir oyun oynanmak istendi. Ancak Erzurum halkı her zaman devletin yanında olduğunu, bu tür provokasyonlara fırsat vermeyeceğini gösterdi. Dün ve bugün CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Gonca hanımın attığı tweetler var.

Ben genç bir milletvekili kardeşime bu tavırları yakıştıramıyorum. ‘Bir ömür ensende olacağım, hesaplarını çıkaracağım’ diyor. Benim verilmeyecek hesabım olmadı. Sosyal medyada, cop kullanıldığını söylüyor, böyle bir şey asla olmadı. Tamamen yalan ve hayal ürünü bu tweetleri şiddetle kınıyorum”
diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​Erzurum’a CHP çıkarması!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete