O gazetecilere Bilal'den yeni dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bir gazeteye yeniden dava açtı.
Taraf gazetesi muhabiri Aysun Yazıcı, Cumhurbaşkanının oğlu Necmettin Bilal Erdoğan hakkında 25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verildiğini gündeme getirmekten yargılandığı davada beraat etti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın avukatları, şikayet dilekçelerinde, gazeteci Yazıcı’nın “hakaret” ve iftira” suçlarından cezalandırılmasını talep etmişlerdi.

Ancak İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 19 Mart’ta görülen ilk celsede “delil yetersizliğinden” davayı beraatla sonuçlandırdı.

Gazeteci Yazıcı, bianet'e beraat ettiği haberle ilgili olarak Erdoğan'ın gazeteye 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını henüz öğrendiğini bildirdi. Tazminat davası İstanbul Anadolu 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

BİR TAZMİNAT, İKİ CEZA DAVASI KALDI

Tazminat davası dışında gazeteci hakkında, 17 ve 25 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk iddialarını haberleştirdiği için açılmış iki ceza davası daha bulunuyor. Yazıcı, her iki davanın da görülmesine 11 Haziran'da devam edileceğini açıkladı.

Davalar, Erdoğan Başbakanken üç bakanının istifasıyla sonuçlanan 17 Aralık 2013 sürecinde Taraf gazetesinin yaptığı yayınlarda, “soruşturmanın gizliliğini ihlal edildiği” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs edildiği" iddiasıyla açılmıştı.

Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın yolsuzluk operasyonları sonucunda tutuklanmasıyla ilgili yayınlar nedeniyle Aysun Yazıcı, sorumlu müdür Murat Şevki Çoban ve Ankara temsilcisi Hüseyin Özay hapis istemiyle yargılanıyor.

Gazetenin 17, 18 ve 19 Aralık 2013 tarihli sayılarında çıkan haberler nedeniyle Yazıcı, Çoban ve Özay’ın her biri için 8,5 yıl hapis cezası isteniyor.

“İşte rüşvetin konuşmaları”, “Çağlayan’ın kod adı: CAG”, “Üç ayaklı soruşturma”, “Rüşvet görüntüsü iddiası”, “Kara Para ve Altın Kaçakçılığı” ve “Üç kurul müdür ve raportör gözaltında” şeklindeki haberlerle ilgili Yazıcı, “Halkbank genel Müdürü’nün evinden çıkan 4,5 milyon doların 'karapara aklama'nın karşılığında alınan rüşvet olduğu düşünülüyor”, “Altınlar aranmadı”, Müdür parayı sisteme sokmuş” gibi haberlerden Özay, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk”, “Faiz değil caiz lobisi” haberlerden de Çoban suçlanıyor.

17 VE 25 ARALIK DOSYALARINA TAKİPSİZLİK

Eylül 2014 başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Bilal Erdoğan, Yasin El Kadı, oğlu Muaz Kadı Mehmet Cengiz, Fatih Saraç, İbrahim Çeçen ve Latif Topbaş'ın da olduğu 96 şüpheli hakkında “25 Aralık Soruşturması” kapsamında takipsizlik kararı vermişti.

Aralarında iş insanı Rıza Sarraf, eski bakan Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de bulunduğu 53 şüpheliyle ilgili yürütülen 17 Aralık yolsuzluk soruşturması da, “soruşturmanın yasadışı başlatılması” gerekçe gösterilerek aynı şekilde sonuçlandırılmıştı (EÖ).

Kaynak: bianet

    :

    :

    :

    :

    "O gazetecilere Bilal'den yeni dava " hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete