MİT TIR’larının görüntülerini ilk kez havuz medyası yayınladı

İlk olarak havuz medyası tarafından ortaya çıkarılan MİT TIR’ları görüntülerinin makaslanan kısmını Cumhuriyet gazetesi tamamladı.
Savcılar o dönem havuz medyasına dokunmazken, Cumhuriyet gazetesine hem soruşturma açıldı hem de hedef haline getirildi.

Suriye’ye giden ve içinde binlerce silah, mühimmat olan MİT TIR’larının görüntüleri bugün Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlandı. Görüntüler yayınlanır yayınlanmaz AKP’nin gazetecileri ve AKP’liler Cumhuriyet’e saldırmaya başladı. Savcılık ise gazete hakkında terör soruşturması başlattı.

GÖRÜNTÜLERİ ZATEN HAVUZ MEDYASI YAYINLAMIŞTI

Şubat 2014 yılında MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin ilk kez Sabah ile Star’da yayınlandığı ortaya çıktı. Sabah ve Star gazeteleri yayınladıkları görüntülerde silahların olduğu kısmı kesmiş ve sandıklarda ilaç olduğunu iddia etmişti. Ancak sandıklarda ilaç değil silah olduğu Cumhuriyet gazetesinin bugünkü manşetiyle kesinleşmiş oldu.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından haberi yapan Can Dündar yandaş gazetecilerin hedefi olurken, savcılık da Cumhuriyet hakkında soruşturma başlattı. Ancak görüntüleri ilk yayınlayan Sabah ve Star hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı.

İŞTE SABAH VE STAR’IN 1 YIL ÖNCE YAYINLADIĞI O GÖRÜNTÜLER


Kaynak: Haberdar

    :

    :

    :

    :

    "MİT TIR’larının görüntülerini ilk kez havuz medyası yayınladı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete