MİT TIR'ları oldu AKP sırları

Gündeme bomba gibi düşen MİT TIR'ları görüntüleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarında çok açık farklılıklar var. Vatandaş devletin en tepesinden gelen açıklamalarla kime inanacağını şaşırmış durumda.
KARŞI GAZETE | Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT TIR'ları ile ilgili internet sitelerinde yer alan haberler için "Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?" diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Diğer yandan Erdoğan ise MİT TIR'larıyla ilgili olarak ortaya atılan "Silah taşıyorlardı" iddialarına sert çıkmış ve "Haysiyetleri varsa ispat etsinler" demişti.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;

"Dünyada silahlı terör örgütleri olduğu gibi silahsız terör örgütleri de var. Bu ülkenin tarihinde yargı mensuplarından savcı veya hakim hiç tutuklanan oldu mu? Bu farklı bir olay. Burada bu tutuklama süreci muhtemelen diğerleriyle devam edebilir. Görünen o. MİT TIR'ları konusunda haysiyetleri varsa, ispatla mükelleftirler."

TÜRKMENLER BİZE YARDIM GELMEDİ DEDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Hatay'daki MİT TIR'ı için "Türkmenlere giden yardımlar var" demişti fakat Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin El-Abdullah, "Türkmenlere yardım getiren bir TIR yok. Geçen hafta İsviçre'den içinde kıyafet olan bir TIR geldi" diyerek Efkan Ala'yı yalanlamıştı.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "MİT TIR'ları oldu AKP sırları" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete