​Polisler de isyan etti

AKP'nin çifte mitingleri nedeniyle Çevik Kuvvet polisi sonunda isyan etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılış törenleri ile Başbakan Davutoğlu’nun mitinglerinde görevlendirilen ve hiç izin yapmayan Çevik Kuvvet polisi sonunda isyan etti. Sosyal medyadaki “Polis Kürsüsü” hesabından “Diyarbakır Emniyet yöneticileri insafınız kurusun” ve “Diyarbakır Çevik Kuvvet artık yeter” diye seslenen polisler Başbakan’a adeta beddua etti.

AKP’nin “çifte” mitingleri yüzünden perişan olan polisler, “Başbakanımızın Diyarbakır’da sabah namazı programı varmış. Bu program önceden belliyken bu kadar adama izin veremeyeceğini de bile bile ne diye takviye gönderirsin. Sabah namazı kadar başınıza yağ yağsın yeter artık” diye mesaj yazdı.

PERİŞAN OLDUK

Diyarbakır Emniyeti Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli polisler, bölgede AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği mitingler yüzünden perişan düştü. Görev yoğunluğunun içinden çıkılmaz duruma geldiğini savunan polisler sosyal medyada sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

“Daha il dışı görevden gelmeden başka bir ile görev yazılıyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na yaranmak için gereğinden fazla personel talep ediyorlar. Geçtikleri ve geçme ihtimali olan her yola terör ve güvenlik durumu gözetilmeksizin yaya personel diziyorlar. Güvenlik Dairesi’de bizim il’e sormadan Bakan onayını alıp takviye gönderiyor. Bu ay içinde; İstanbul’a 200 (1 Mayıs), Urfa’ya 100 (Başbakan’ın 10 Mayıs’taki mitingi), Muş’a 100 (AKP mitingi), Maraş’a 150 (AKP mitingi), Urfa’ya 100 (Cumhurbaşkanı mitingi), Şırnak’a 150 (Başbakan mitingi), Siirt’e 100, Tunceli’ye de 50 polis (Başbakan’ın mitingleri) takviye gönderildi.

AYNI KAVİMLER GÖÇÜ GİBİ

Ertesi gün Bingöl mitingine 45 kişi aynı gün Adana mitingine 150 kişi gönderildi. 5-6 saatlik yollara aynı şoför ve zırhlı araçla sabah 04.00’te yola çıkılıyor. Personel ve şoförler uykusuz ve yorgun saatlerce güzergahta miting alanı çevresinde ayakta bekletiliyor. Aynı kavimler göçü gibi Çevik Kuvvet otobüsleri sürekli yollarda uykusuz ve yorgun. Diğer partilerin mitinglerinde bu kadar tedbir alınmıyor.

PERSONEL YIPRANDI

Şuana kadar Allah’tan ağır kaza olmadı ama hem kaza hem de saldırı yönünden ciddi riskler taşıyan bu uygulamalar personeli yıpratmış durumda. Bakanlar Cevdet Yılmaz ile Mehdi Eker Diyarbakır’a kamp kurmuş durumda. Bakan koruma tedbirlerinden Müdür Yardımcısı A.K. sorumlu. Ziyaret ettikleri her yere fazladan Çevik grubu istiyor. Bakan konvoylarında yüzlerce korumanın haricinde iki özel tim çevik grubu, intikal noktalarına da önceden bir veya iki çevik grubu gönderiliyor. Bu da ildeki diğer görevlerde zafiyet oluşturuyor. Bunun örneği Diyarbakırspor-Denizli belediye spor maçında yaşanan olaylarda hakemler ve futbolcular zor kurtarılmıştır.

POLİSİ TAŞLADILAR

Aynı şekilde Hüdapar yürüyüşünde Ulucami önünde personel taşlanmış bunun sebebi de Bakanların Ulucami ziyareti nedeniyle yürüyüşe izin verilmemiş benzer durumlarda HDP ve yürüyüş izni verilmesinden dolayı Hüdapar tarafları görevlileri taşlamışlardır. Bakan konvoylarından dolayı yeteri kadar personel görev alamadığından hem maç görevinde hem de yürüyüş görevinde 20 personel hafif yaralanmıştır. İl dışı miting ve Bakan ziyareti tedbirlerinden dolayı il’de gelişebilecek ani olaylarda yeterince kuvvet bulunmadığından zafiyet bulunmaktadır”

ARTIK YETER İSYANI

Polis Kürsüsü’nde “Diyarbakır Çevik Kuvvet Artık Yeter” başlıklı yazıda ise şu mesajlar yazıldı:
“Günlerdir yoldayız, günlerdir otobüsler de yatıyoruz. Daha Pazar günü Urfa’daydık, pazartesi günü Salı günü Şırnak’ta. Dün Bingöl bugün ise Siirt’te ve Tunceli’de bu da yetmezmiş gibi her gün gece 04.00’de Şube’de hazırlanıp gidiyoruz ve geri dönmemiş ertesi günü sabah 6’ları buluyor. Bugün gece 4’te şubeye varıp eve gitmeden de Adana’ya yola çıkacak bu insanlar. 8 saatlik yola tekrar göreve gönderenler inşallah çocuklarınızdan çıkar”


Kaynak: Kamil Elibol/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Polisler de isyan etti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete