Gollum’lu Erdoğan capsinde karar

Erdoğan’la Gollum’un yan yana koyulduğu bir görseli Facebook hesabından paylaşan doktora ‘mesleki ve etik kurallar‘a uymamaktan ceza kesildi.
Erdoğan ve Gollum’un ‘yeme, şaşırma ve hayret‘ hallerinin yan yana yer aldığı bir fotoğrafı Facebook hesabında paylaştığı için hakkında üç ayrı soruşturma açılan Bilgin Çiftçi’nin ilk soruşturması sonuçlandı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI SONUCU

Aydın Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan disiplin soruşturması sonucunda 17 Şubat 2015 tarihinde Çiftçi’ye 20 ihtar puanı cezası verildi. Evrensel'den Eda Yıldırım'ın haberine göre Çiftçi’nin yaptığı bu paylaşımla ‘mesleki ve etik kurallar bakımından Tıbbi Deontoloji Nizamnamesine uymadığı‘ iddia edildi.

Ancak doktorların meslektaşları, hastaları ve diğer medikal gruplarıyla ilişkilerini düzenleyen nizamnamenin hangi maddesine aykırı davrandığı da belirtilmedi.

YASAYA AYKIRI

Cezaya ilişkin Aydın Valiliği İl Disiplin Kurulu’na itiraz dilekçesi sunan Çiftçi, yaptığı paylaşımın hakaret kastı taşımadığını, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde siyasi bir hiciv niteliğinde olduğunu vurguladı.

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle mesleki ve etik kurallar bakımından ceza verilmesinin yasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Çiftçi, adı geçen nizamnamenin hekimlerin meslektaşları, hastaları ve paramedikal meslek mensuplarıyla ilişkilerini düzenleyen mesleki etik kurallar dizgesi olduğunu anlatarak, hekimlerin bu düzenlemede sayılanlar haricindeki kişilerle ilişkilerine uygulanmasının mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Kaynak : Evrensel / Eda Yıldırım
  • Ferruh Yavuz
    Doktora verilen ceza Ferruh Yavuz - 18 Mart 2015 Hasta sırlarını açıkladığı içindir.
  • YAŞEN TELLİ
    meslektaş YAŞEN TELLİ - 18 Mart 2015 Erdoğana, üniversiteler fahri doktorluk ünvanı verdiği için kendini meslektaş saymış olabilir. dua edinde ben doktorum diye birilerini tedavi etmeye kalkışmasın.

:

:

:

:

" Gollum’lu Erdoğan capsinde karar" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ