​İngilizler'in canı can, Türkler'in canı...

İngiltere gençlerini IŞİD'den geri alıyor, Türkiye bebeklerine sahip çıkamıyor !
IŞİD'e katılımlar konusunu yakından takip eden CHP'li Atilla Kart, yine bir aile dramına dikkat çekti. Türkiye, bu kez biri 2;  ikisi  4 yaşındaki üç bebeği ile  IŞİD'e katılan babayı konuşacak..

KARŞI GAZETE | ANKARA

"BEBEKLERİNE SAHİP ÇIKAMAYAN DEVLET"


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD saflarında savaşmak için Suriye'ye giderken, iki ve dört yaşlarındaki üç bebeğini, annelerinden kaçıran baba hakkında açıklama yaptı. Kart, Hükümet''in aile trajedilerinin önüne geçilmesi için önlem almasını istedi. 

İşte o açıklama:

ANNEYİ KANDIRDI, 3 BEBEĞİ ALIP, IŞİD'E KAÇTI


"1975 doğumlu – Ankara’lı E.A.D ve Eşi Anne F.’nin bebek özlemleri 2011’de sona erdi.   Elif ve Emir isimli ikizlerden sonra, 2013 doğumlu Eymen isimli çocukları dünyaya geldi.

Son 5-6 aydan bu yana ailece Suriye’de IŞİD saflarında savaşa katılmak için eşini ikna edemeyen E.A.D, Ekim 2014 tarihinde Suriye’ye gitti. 1 ay kadar kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

Türkiye’ye döndükten sonra, Suriye’de yaşadıklarından çok etkilendiğini, pişman olduğunu  eşine ve çevreye ısrarla anlattı, bu yönde güven yarattı. Bu güven ortamından yararlanarak, eşinin yokluğunda, 12 Aralık tarihinde; 3 bebeği-çocuğu alarak Suriye’ye geçiş yaptı. 10-15 gün öncesine kadar eşinin telefonlarına cevap veren, O’nun da Suriye’ye geçmesi için çocuklar üzerinden zorlayan E.A.D artık anne F’nin telefonlarına da cevap vermiyor. Anne F ve  aile büyükleri her bakımdan perişan durumdalar, şok içindeler, çaresiz durumdalar. Bebeklerinden, torunlarından haber alamıyorlar.

1,2,3 yaşlarındaki Abdullah Eren’e, Ecrin’e, Melahat Yağmur’a sahip çıkamayan Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kez daha uyarıyor ve bilgilendiriyoruz;

Bu bebeklere şimdi Emir, Elif ve Eymen de eklendi.

İngiliz Hükümeti terör örgütüne katılan bir yurttaşını bile sorguluyor, yargılama sürecini hemen başlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu sorumluluğu, bu duyarlılığı neden gösteremiyor? Neden binlerce kişinin Türkiye-Suriye sınırını kullanmasına göz yumuyor?

Yetişkin ve mümeyyiz kişilerle ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin sorumluluğunu şimdiki hal bir tarafa bırakıyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bebeklerine bile  neden sahip çıkmıyor, çıkamıyor?

Neden bu kadar duyarsız ve sorumsuz davranıyor?

Neden insani görevini yapmıyor?

Daha öte bir söze gerek duymuyoruz. Kamuoyunu da bu sürece sahip çıkmaya, duyarlı davranmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​İngilizler'in canı can, Türkler'in canı..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ