'Yolsuzluk hiç bu kadar artmamıştı'

Mustafa Kamalak milletvekili aday tanıtım toplantısına konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici İstanbul Milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Kamalak ve Destici'nin yanı sıra binlerce partili katıldı. "Milli ittifak barajları yıkacak" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasında hükümeti eleştirerek, Saadet Partisi ile neden ittifak yaptıklarını anlattı. Türkiye'de tekrar adaleti sağlayacaklarını belirten Destici, "Gelir dağılımında adaleti sağlamak için bu ittifakı kurduk. Tüm İslam coğrafyasının mazlumiyetini sona erdirmek için ittifak kurduk" dedi. Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Destici, eğitim alanında yapacakları çalışmaları da anlattı. Destici "Güneydoğu'da Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını vereceğiz. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bizim kardeşimizdir" diye konuştu. Zulmü ortadan kaldırmak için adaleti sağlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Destici, haksızlık karşısında susmayacaklarını da söyledi. Yaptıkları ittifakı önemsediğinin altını çizen Destici, "Herkese gönlümüz açık. Herkesi birlik olmaya devam ediyorum" dedi.

"YOLSUZLUK VE SOYGUN GİBİ HADİSELER HİÇBİR DÖNEMDE BU KADAR MEŞRUİYET KAZANMAMIŞTI"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve Türkiye'nin bir yalnızlığa itildiğini belirtti. Kamalak, "Türkiye'miz tarihin hiçbir döneminde, günümüzdeki kadar genel ve yaygın, ağır bir suçlamaya soykırım iddiasına muhatap olmamıştır. Yolsuzluk ve soygun gibi hadiseler hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmamıştı. Anadolu'muz, hiçbir dönemde günümüzdeki kadar göçe zorlanmamıştı. Bunları elbette biliyoruz. ülkemizin büyük problemlerinin olduğunun tabii ki farkındayız. İnançlı, azimli ve kararlı kadrolara sahibiz. Bu kadroların aşamayacağı engel yoktur" dedi.

BU SÖZLERİN, BU TEKLİFLERİN ASIL SAHİBİ BİZİZ BİZDEN KOPYA EDİYORSUNUZ DEMEYİZ"

Kamalak, "CHP işçiye, emekliye, memura yüzde 50 zam diyor. Ne zaman söylüyor bunu 2015 yılında, biz ne zaman söylemişiz 2001 yılında.... Demek ki aynı noktada buluştuk 15 yıl sonra. CHP seçim beyannamesine koymuş. Ne vadediyorsun denince , "Yaşanabilir bir Türkiye" diyor biz ne diyoruz 46 yıldan beri 'Yaşanabilir bir Türkiye'. Yine CHP'ye teşekkür ediyorum. Tasdik ediyorlar bizi. Üniversite harçları kaldırılacak demiş. Aynı noktada buluşuyoruz demek ki. Biz daha önceki yıllarda da ne demişiz demekle de kalmadık, yaptık. Açlık sınırının altında asgari ücret olamaz dedik. Rakamla ifade ettik. Ne olmalı deyince en az bin 500 dedik. CHP ne diyor bugün 'asgari ücret bin 500 olmalı' diyor. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Bugün MHP de benzer açıklamalar yapacakmış. Emekliye, işçiye memura iki maaş tutarında ikramiye vaat edeceklermiş. Teşekkür ediyoruz. Kim ki bu millete hizmete koyulacaksa teşekkür ederiz. Bu sözlerin, bu tekliflerin asıl sahibi biziz, bizden kopya ediyorsunuz demeyiz" diye konuştu.

"SEÇİM MEYDANINA GİRİNCE Mİ HATIRLADINIZ?"

CHP ve MHP'ye bir soru soran Kamalak, "İyi de siz meclistesiniz. İşçiye, emekliye, memura iki ikramiye verilmesi için kanun teklif ettiniz mi? Var mı böyle bir teklifiniz? Seçim meydanına girince mi hatırladınız? O iş bizimdir. Milli görüşündür, milli ittifakındır" diye konuştu.

"ANADOLU İÇİN BİR ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ"

"İstanbul'un problemlerinin çılgın projelerle çözülemez" diyerek hükümeti eleştiren Kamalak, "İktidara geldiğimizde emekliye, işçiye, memura elimizi uzatacağız" dedi. Kamalak, "Dağlarımızdan çoban eksik olmayacak. Hayvancılığa teşvik edeceğiz. Ekilmeyen tarlamız kalmayacak. Esnafa faizsiz kredi vereceğiz. Çiftçiyi desteklememiz lazım. Kısacası tüm Anadolu için bir üretim seferberliği başlatacağız. İşçisiz kardeşimize iş temin edeceğiz" dedi. Eğitim alanında yapacakları çalışmaları da ayrıntılarıyla anlatan Kamalak, hükümetin eğitim politikasını da eleştirdi. Konuşmaların ardından milletvekili adayları tanıtıldı. Kamalak ve Destici de el ele tutuşarak partilileri selamladı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'Yolsuzluk hiç bu kadar artmamıştı'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ