Erdoğan yine ağladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat ile ilgili yapılan sunumu izlerken ağladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği tarafından düzenlenen, “28 Şubat’lar Bin Yıl Sürmez” programına katıldı. Erdoğan’ın ağladığı gözlendi.

ERBAKAN’I ANARAK BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Necmettin Erbakan’ı anarak başladı. Erdoğan, “Dün vefatının 4′üncü sene devriyesini geride bıraktığımız Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı şükranla yad ediyorum. Hocamızın mirasının örnek alınıp, takip edileceğine inanıyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin” dedi.

28 ŞUBAT DARBESİ

Milletlerin tarihinde karanlık tarihler acı yıldönümleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1970, 12 Eylül 1980 darbelerinin yanında 28 Şubat 1997 post modern darbesinin de bu günlerden olduğunu söyledi. Erdoğan, “Rahmetli Menderes’in idamı hala kanayan bir yaradır.

Ama onu idam edenler, idam kararını verenleri kimse hatırlamıyor. 12 Eylül’de bir o taraftan, bu taraftan denilerek dar ağaçlarına gönderilen fidanların acısı hala bakidir. Sadece ve sadece başörtüsü taktığı için üniversitelerimizin kapısından çevrilenleri, 28 Şubat zulmünü bir baba olarak yaşadım” dedi.

YİNE 1 MİLYON İMAMHATİPLİ

Yasaklanmak istenen başörtüsünün artık kamuda da serbest hale geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam Hatiplere bir katsayı engeli çıkardılar. O katsayıyla da üniversitelere gitmenin önünü kestiler. İmam Hatipler milletimizin gözbebeği kurumlar haline geldiler. Göreve geldiğimizde 60 bin öğrenci vardı. Orta okul açıldıktan sonra şimdi 1 milyona yakın İmam Hatipli öğrenci var” diye konuştu.

ZULMÜ BABA OLARAK YAŞADIM

Bürokraside kökü kazınmak istenen kadroların bugün en üst düzeyde bulunduklarını söyleyen Erdoğan, “‘Yarasa’ diye hakaret ettikleri insanlar, milletin umudu, milletin önderi oldular” dedi. 28 Şubat’ın bedelini bir baba olarak ödediğini tekrarlayan Erdoğan, “Benim 3 yavrum katsayı engeliyle ülkemde okuyamadı.

Yüksek puanlarına rağmen okuyamadılar. Gittiler Avusturya’da, Almanya’da okudular. Mastırlarını, doktoralarını yaptılar. Güçlü bir şekilde ülkelerine döndüler. Seçimle işbaşına gelmiş bir hükümetin meşru haklarını, kirli senaryolarla ellerinden alanları, bu millet asla affetmeyecek” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan yine ağladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ