​CHP'li vekilden flaş iddia!

CHP’li Atilla Kart Başbakanlık örtülü ödeneğinin 15 Ağustos'tan bu tarafa tümüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kontrolünde ve kullanımında olduğunu söyledi.
CHP’nin hukukçu vekili Atilla Kart Başbakanlık örtülü ödeneğinin 15 Ağustos 2014 tarihinden bu tarafa tümüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kontrolünde ve kullanımında olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın Başbakan seçildikten sonra iki icraatta bulunduğunu ifade eden Kart, “Birisi İstanbul Organize suçlarla mücadele şubesi eski başkanı Adil Serdar Saçan’ı görevden almak diğeri ise Maksut Serim’i örtülü ödeneğin başına getirmek oldu” dedi.

Kart, Cumhurbaşkanına da örtülü ödenek getiren düzenlemenin ise ‘geçmişe yönelik yasallık, geleceğe yönelik de yetki sağlama ve suç ilişkilerini yasallaştırma’ amacı taşıdığını belirtti.

İKİ ÖNERGE VERDİ

Kart 9 Aralık 2014 ve 19 Şubat 2015 örtülü ödeneğe ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi verdi.

Önergede hakkında ciddi şaibeler ve mahkumiyet kararı bulunan Serim’i neden ve hangi gerekçeyle örtülü ödeneğin başında tutuyorsunuz dedi? Önergelerden birisi süresi içinde cevap gelmediği için ‘gelen kağıtlar’ da yayınlandı.

İkinci önerge ise TBMM başkanı Cemil Çiçek tarafından iç tüzüğün 96. ve 97. maddesi gerekçe gösterilerek işleme konulmadı ve Kart’a iade edildi.

Çiçek ,önergede kişisel görüş ileri sürüldüğünü, özel yaşama ilişkin konuları içeren bir önergenin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

KİŞİSEL SEBEPLİ GÖREVLENDİRME

Kart ilk soru önergesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduktan 10 gün sonra açıktan tayin yoluyla basın ve halkla ilişkiler müşaviri ünvanıyla Maksut Serim’i başbakanlık örtülü ödeneğinin başına getirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde Serim’in belediyenin iştiraklerinin toplandığı Vakıfbank Valide Sultan Şubesi’nin müdürü olduğunu, üniversite diplomasındaki sahtecilikten dolayı mahkum olduğunu belirten Kart, 12 yıla yaklaşan örtülü ödenek harcamalarında ise anormal miktarlar bulunduğuna dikkat çekti.

Erdoğan’ın kişisel ve özel sebeplerden dolayı Serim’i bu göreve getirdiğini belirtti. CHP’li vekil Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede; Serim’i Başbakanlık ödeneğinin başında tutmaya devam edecek misiniz? Bu şahsı devlet sırlarını, güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir makamda tutmanın gerekçesi nedir?” diye sordu.

ÖNERGE İÇİŞLERİ BAKANINDAN GELMİŞTİ

Meclis’te geçtiğimiz hafta sabaha kadar görüşülen torba yasada son dakika önergesiyle sürpriz bir düzenlemeye gidilerek, başbakan gibi cumhurbaşkanına da örtülü ödenek getirilmişti.

Seçim döneminde görev yapmak üzere atanan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün verdiği önergeyle torba yasaya, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu’nun “örtülü ödenek” maddesinde değişikliğe gidilmişti.

Cumhurbaşkanına da örtülü ödenek olanağı getiren önergenin gerekçesinde de, “Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulması” ifadesine yer verilmişti.

Güler Yılmaz/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'li vekilden flaş iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ