HDP'den seçim öncesi flaş karar

HDP, genel seçimlere ilk kez girmesi nedeniyle sandık kurullarına üye değil müşahit yani gözlemci görevlendirecek.
"Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun"un  "sandık kurulu üyelikleri"ne ilişkin 23. maddesine göre, o seçim çevresinde son  yapılan genel seçimde en çok oy almış 5 siyasi parti sandık kuruluna birer üye  verebiliyor. Sandık kuruluna üye veremeyen siyasi partiler ile bağımsız adaylar  ise sandık başına birer müşahit gönderiyor. 
 
HDP, 2011 genel seçimlerinin ardından 2012'de kuruldu. Daha önce  hiçbir seçime giremeyen HDP, 7 Haziran'daki genel seçimlerde sandık kuruluna üye  veremeyecek. 
 
81 ilde seçime katılacak HDP, seçim günü sandık başında müşahitlerle  bulunacak. Her sandıkta en az bir müşahit görevlendirmeyi amaçlayan HDP, bunun  mümkün olmadığı kırsal kesimlerde ise her okulda bir kişiyi görevlendirmeyi hedefliyor. 

KONU İLE İLGİLİ EL KİTABI

 
Bu kapsamda yürütülen çalışmalar çerçevesinde parti bünyesinde  oluşturulan müşahit komisyonu, ilk toplantısını geçen hafta yaptı. Toplantıda il  temsilcileri konu ile ilgili bilgilendirildi. İl teşkilatları da kendi seçim  çevresinde görev alacak müşahitlerle bir araya gelecek. 
 
 Ayrıca müşahitleri bilgilendirmek için "Müşahitin El Kitabı"  hazırlıyor. Müşahitlere kitabın yanı sıra parti tarafından hazırlanan yaka kartı  verilecek. 
 
'MÜŞAHİT OLUN' ÇAĞRISI
 
HDP, partililerin ve vatandaşların genel seçimlerde müşahit olmaları  için bir kampanya başlatacak. Sosyal medya üzerinden de yürütülecek kampanyada  müşahitliğin önemine işaret edilecek. 
 
 Sandık kurullarına üye verilemeyecek olmasının dezavantajlı bir durum  oluşturduğunu ifade eden parti yetkilileri, müşahitlerin sandık başında  duramayacağını ancak itiraz etme hakkı olacağını ve tutanakları alabileceğini  bildirdi. 

Kaynak: AA

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den seçim öncesi flaş karar" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ