​Erdoğan, AKP’deki aday listesine el koydu

Erdoğan, 2001’den beri Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı olan Mustafa Ataş aracılığıyla “Anahtar liste” gönderdi.
Cumhurbaşkanının, mevcut milletvekillerinin büyük bölümünün korunmasını istediği öğrenildi.

AKP’de 310 vekilden 68’i üç dönem kuralına takılıyor. Geriye kalan 242 isimden 60-65’ini silen Erdoğan, diğer vekillere ise sahip çıktı. Üst Kurul toplantısında çizilen vekillerin konuşulduğu liste dışı kaldığını öğrenenlerin ise kulise başladığı bildirildi.

LİSTE GÖNDERDİ

Erdoğan, AKP’de 2001’den beri tüm seçimlerinde başkanlığını yürüten İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’a anahtar liste verdi.

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı da olan Ataş, 13 kişilik üst kurulda görev yapıyor. Erdoğan’ın verdiği liste üst kurul toplantısında hafta sonunda değerlendirildi.

Erdoğan, AKP TBMM Grubunun büyük bölümünün korunmasını istedi. Hazırlanan listeye göre, 68 vekil 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamıyor. Geriye kalan 242 milletvekilinden ise 60 kadar vekil liste dışı kaldı.

180 İSMİN DEVAM ETMESİNİ ÖNERDİ

Çizilen milletvekillerinin isimleri üst kuruldan dışarıya sızdırıldı. Bunun üzerine liste dışı kalan vekillerin, yeniden parlamentoya girebilmek için kulis faaliyetine başladıkları öğrenildi.

AKP’de genel eğilim vekillerin yarıdan fazlasının çizileceği yönünde idi. 2007 ve 2011 seçimlerine gidilirken AKP’li vekillerin yarıdan fazlası liste dışı kalmıştı.

Kaynak:Veli Toprak/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan, AKP’deki aday listesine el koydu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ