Bursa'da LGBTİ bireylerin eylemine taşlı saldırı

Bursa'da basın açıklaması yapmak isteyen LGBTİ bireylere Peygamber Sevdalıları Derneği Platformu üyesi olduğu tahmin edilen kişilerce saldırı düzenlendi.
Bursa’da Onur Yürüyüşü ve basın açıklaması yapmayı planlayan LGBTİ bireylerin örgütlenmesi Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği yürüyüş gerçekleşmeden sosyal medya üzerinden tehditler almaya başladı. Emniyet ile yaptıkları görüşmeler sonucunda yürüyüş kent merkezinden Nilüfer ilçesine alındı fakat tehditler devam etti.

Yeterli güvenlik tedbirleri alınamayacağını gözlemleyen Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği üyeleri son gün yürüyüşten vazgeçerek Nilüfer’de bulunan Dernekler Yerleşkesinde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

Basın Açıklamasının başlamasının ardından, etrafta toplanan bir grup slogan atmaya başladı. Polis ile diyalogda oldukları gözlenen grubun tehditleri sürerken, Peygamber Sevdalıları Derneği Platformuna bağlı olan Mustazaflar Derneği üyesi olduğu tahmin edilen iki kişi taşlarla kitleye saldırdı.

Polisin toplanan gruba müdahale etmemesi üzerine Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği üyeleri ve destek için gelen yurttaşlar derneğin içerisine sığınmak zorunda kaldı. Bir süre içeride mahsur kalan Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği üyeleri ve yurttaşlar daha sonra bulundukları yerden ayrıldı.

YÜRÜYÜŞÜ VALİ İSTEMEMİŞ

Destek için orada bulunan Birleşik Haziran Hareketi Bursa Meclisi üyeleri; ‘’Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği üyelerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı politiktir ve AKP’nin MHP tabanına hitap etmeyi de hedefleyen iç savaş provalarından birisidir’’ diyerek saldırıyı kınadı.

Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği Başkanı Eylül Yağmur Saraçoğlu, ‘’Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun polisle iletişime geçerek yürüyüşün engellenmesi talimatı verdiğini söyledi. Saraçoğlu, ‘’Bu saldırganlardan bunun hesabını soracağız ve gerekli makamlara suç duyurusunda bulucağız’’ dedi.

MUSTAZAF-DER TEHDİT ETMİŞTİ

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü Cemil Genç, saldırıdan iki gün önce "Bursa'da da Cumartesi günü, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda böyle bir yürüyüşün düzenleneceğinin duyumunu aldık. Ve biz bu yürüyüşün tamamen provokasyon amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ramazan ayı gibi toplumumuzun inanç duygularının daha da hassaslaştığı bir ayda bu tür inançlarımızla bağdaşmayan hâl ve hareketlerin sergilenmesi kesinlikle masumca değildir" diyerek yürüyüşün engelleneceğini duyurmuştu.

Kaynak: Samet Arslan | Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Bursa'da LGBTİ bireylerin eylemine taşlı saldırı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete