‘Yeşil Yol’cu vali 2 yıldır ‘görevi kötüye kullanmaktan’ yargılanıyor!

‘Yeşil Yol’ projesinden vazgeçmeyen Rize Valisi Ersin Yazıcı, 19 kişiyle birlikte ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla 2 yıldır yargılanıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşlarından olan Kent Konut’un yaptırdığı Yıldız Konutları’nın ihalesinde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık iddiasıyla aralarında Rize’ye vali olarak atanan dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Kent Konut yöneticileri ile Yıldız Konutları’nı yapan Haldız İnşaat’ın sahibi Macit Haldız ile şirket yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında açılan dava 2 yıldır devam ediyor.

29 EYLÜL’DE KARAR VERİLMESİ BEKLENİYOR

Son duruşması 7 Temmuz’da görülen ve karar aşamasına gelen davanın bir önceki duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vermek için süre istemişti.

1. Ağır Ceza’da görülen davada savcı, verdiği mütalaada bütün sanıkların isnat edilen suçlarından beraat etmesini istedi. Mütalaayı ve savunmayı dinleyen mahkeme heyeti ise dosyanın genişliğini dikkate alarak duruşmayı 29 Eylül 2015 saat 11.50’ye erteledi. Dosyada eksik bulunmazsa bir sonraki duruşma karar duruşması olacak.

USULSÜZLÜK SÜRECİ NASIL GELİŞTİ

2013 yılında başlayan süreç şu şekilde gelişti:

Kent Konut’un, Yuvam Akarca bölgesinde yaptırdığı Yıldız Konutları’nın yapım ihalesinde en düşük teklifin sahibi Haldız İnşaat 74 milyon 200 bin TL ile kazanmıştı.

Ancak ikinci en düşük teklifin sahibi Ankaralı Oraka İnşaat, Haldız İnşaat’ın teklifini aşırı düşük bularak Kamu İhale Kurumu’na şikayette bulunmuştu. KİK de Oraka İnşaat’ı haklı bulmuş, ihaleyi Haldız İnşaat’tan alarak 88 milyon 865 bin TL teklif veren Oraka İnşaat’a vermişti.

İhaleyi alan Oraka İnşaat, Kent Konut’la sözleşmeyi imzaladıktan hemen sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Yıldız Konutları’nın inşaat işini Haldız İnşaat’a 88 milyon 865 milyon liraya devretmişti. Bu nedenle adı geçen kurum ve firmaların yöneticileri hakkında dava açıldı.

Kaynak: Miray Tamer | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "‘Yeşil Yol’cu vali 2 yıldır ‘görevi kötüye kullanmaktan’ yargılanıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete