Türkiye'yi dinlediği iddia edilen NSA'ya niye kimseden tepki yok?

MİT TIR'larını da, Süleyman Şah'a sahte saldırıyı da ABD biliyormuş... Peki AKP'den niye hala ses yok!
KARŞI GAZETE | ANALİZ

Yerel seçime sayılı günler kala internete  ardı ardına ses kayıtları sızdırılıyordu. Bunlardan belki de en çok ses getireni o dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu iddia edilen ses kaydıydı.

Suriye’ye ilişkin bir savaş toplantısı olduğu anlaşılan o kayıtta iki unsur dikkat çekiyordu...

-Süleyman Şah Türbesi bombalanarak Suriye ile savaş çıkarılması planlanıyordu

- MİT TIR'ları ile bölgeye mühimmat gönderildiği belirtiliyordu. Kayıtta Fidan'a ait olduğu öne sürülen ses şöyle diyordu:  "2000’e yakın tır malzeme gönderdik biz oraya"

Peki bu konuşma kaydı ortaya çıkınca ne olmuştu?

DIŞİŞLERİ YALANLAYAMAMIŞTI!

Ses kaydının ortaya çıkması üzerine Dışişleri Bakanlığı açıklama yapmış, "Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur" demişti.

DIŞİŞLERİ "CASUSLUK" OLDUĞUNU BİLİYORMUŞ...

30 Mart 2014'deki yerel seçim öncesi yayılan bu kayıtların arkasında, 2013 yılında yaşanan ve 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları olarak tarihe geçip, AKP ile Gülen Cemaati'nin arasını bozan olaylar olduğu düşünülüyordu.

Geçen hafta Almanya'da görülmeye başlanan bir casusluk davası ise başka iddiaları gündeme getirdi. Belki de gerçekleri...

FİDAN'IN SÜLEYMAN ŞAH KONUŞMASINI ABD DİNLEMİŞ!

Alman Focus Dergisi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın üst düzey görevlilerle yaptığı ve Süleyman Şah Türbesi bombalanarak Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen görüşmeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dinlediğini öne sürdü.

Dergis, bu iddiayı  MİT ajanlığı iddiasıyla Almanya’da tutuklu bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun davasıyla ilgili haberde gündeme getirdi. Aynı haberde, Gergerlioğlu’nu Almanya’da görevlendiren kişinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğunu da iddia etti.

ABD BU HABERE NE DEDİ?

Gazeteciler, 3 gün önce, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John  Kirby'e Alman basınında yer alan bu iddiayı sordu. Cevap şuydu:

"Bu tür mevzular açıldığında söylediğim sözleri tekrar edeceğim, basında yer alan herhangi bir mevzu üzerine yorum yapmayacağım. Daha fazla bilgi almak isterseniz Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'na sorularınızı yöneltin."

Yani, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Fidan'ı dinlediği yalanlanmadı!

-Peki AKP Hükümet'i ortaya saçılan tüm bu iddialar üzerine ne yaptı?

-Fidan'ın konuşması internette servis edildiğinde bu durumu "Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suç" olarak tanımlayan Hükümet, ulusal güvenliğin sağlanması için hangi adımı attı?

-MİT TIR'larının içindeki mühimmatın itiraf edildiği bu ses kaydının sahte olduğu kanıtlanamıyorsa; neden haberler yalanlandı, yetmedi MİT TIR'ı haberleri yapılan gazetecilere tehditler yağdırıldı?

-Süleyman Şah Türbesi için Fidan'ın olduğu  öne sürülen  "Şimdi bakın komutanım şimdi biz gerekçeyse gerekçeyi ben öbür tarafa gerektiğinde 4 adam gönderirim, 8 tane boş alana füze de attırırım. Problem değil o, gerekçe üretilir."  sözlerinden sonra, o türbe, niye başka yere taşındı?

- TBMM'nin 2 km. yakında olduğu öne sürülen Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) üssü konusunda niye kimse kılını kıpırdatmadı?

İşte yeni Hükümet'i bekleyen bazı sorular... Yanıt gelir mi? Kim bilir... Biz soralım da...

Burcu Oral EVREN/karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye'yi dinlediği iddia edilen NSA'ya niye kimseden tepki yok?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete