Devlet Bahçeli’nin AKP karnesi

Arşivlere göre Bahçeli, "AKP'nin ne zaman başı sıkışsa" yardımına koşuyor...
2007’de TBMM’ye giren MHP, AKP’yle resmi ortaklığa ihtiyaç duymadan işbirliğini sürdürüyor. AKP ve Erdoğan’ı en sert eleştiren lider olan Devlet Bahçeli, kritik dönemlerde AKP’ye verdiği destekle dikkat çekiyor. En son birliktelik TBMM Başkanlığı ve RTÜK üyeliği seçiminde yaşandı. İşte 2007’den itibaren dikkat çeken ‘koalisyon’ durumları:

GÜL’E DESTEK!

2002 seçimlerinde Meclis dışında kalan MHP, 2007 seçimlerinde tekrar parlamentoya girdi. O tarihte ilk kriz Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıktı. 367 milletvekilinin Genel Kurula girmesi tartışması çıkınca MHP “Biz Meclis’te yerimizi alırız” diyerek ilk işbirliğinin temelini attı.

12 YIL KADEMELİ EĞİTİM

Eğitim sistemini baştan aşağı değiştiren 4+4+4 düzenlemesine muhalefet sert tepki gösterdi. Ancak MHP, AKP’yle birlikte hareket ederek bu düzenlemenin geçmesini sağladı.

ALKOL YASAĞI DÜZENLEMESİ

2013 yılındı içki satışlarıyla ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Saat 22:00-06.00 arasında içkinin perakende yasağı getirilmesinde MHP’den destek geldi.

TEZKERE KARDEŞLİĞİ

AKP hükümetleri döneminde onlarca tezkere görüşüldü, kabul edildi. MHP, tezkerelerinin büyük bölümünde AKP’yle birlikte oy kullandı.

MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ

7 Haziran seçimlerinden sonra çoğunluğu kaybeden AKP, ilk kez TBMM Başkanlığı’nı kaybedecekti. Ancak MHP, son turda ‘çekimser’ kalarak AKP’nin kendi adayını başkan seçtirmesini sağladı.

RTÜK KARDEŞLİĞİ

Seçimlerde milletvekili dağılımı değişince RTÜK’e üye seçtiren partilerin dağılımı da düzenlendi. Bir üye için MHP-HDP arasında ‘bana düşüyor’ tartışması çıkınca AKP’li Naci Bostancı ‘Genel Kurul karar versin, seçim olsun’ önerisini getirdi. Bu öneri kabul gördü, Genel Kurul’da yapılan seçimde AKP’li milletvekilleri MHP’nin gösterdiği üyeye oy verdi.

SIRA BAŞKAN SEÇİMİNDE

RTÜK’e yeni seçilen 3 üye ile birlikte AKP 4, CHp 2, MHP 2 ve HDP 1 üyeye sahip oldu. Muhalefet 5-4 öne geçti. Ramazan Bayramı’ndan sonra RTÜK Başkanlık seçimi yapılacak. AKP, CHP ve MHP kontenjanından seçilen üyeler aday. Yine MHP belirleyici olacak. Muhalefet birlikte hareket ederse CHP-MHP’li bir isim başkan olacak. Ancak kulislerde AKP-MHP işbirliğinin başkan seçiminde de ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Kaynak: Veli Toprak | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Devlet Bahçeli’nin AKP karnesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete