Recep Gürkan'dan Kaç-Ak Saray ziyareti için açıklama

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, basın toplantısı düzenledi.
Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 'Saray'a giren ilk CHP'li diye çıkan haberlerin ardından Ankara'daki ziyaretlerini anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. 

Belediye Meclis salonundaki toplantıda çok tecrübeli bir partili olduğunu ifade eden Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile külliyedeki görüşmeden 10 gün önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan izin aldığını açıkladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra çok sayıda ziyaret yaparak Kırkpınar Yağlı Güreşleri daveti dağıttıklarını kaydeden Gürkan, "Ben tecrübeli bir partiliyim. Parti kurallarına bugüne kadar uymuş biriyim. Dün sayın Cumhurbaşkanıyla randevumuz saat 17.00'deydi, sayın Genel başkanımızla da 13.30'daydı. 'Saray'a giden ilk CHP' şeklinde haberler sabah saatlerinde çıktı. O haberlerden sonra önce sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. Edirne Valimiz Dursun Ali Şahin ve Edirne milletvekilleriyle birlikte. Ondan sonra da Saray'ı ziyaret ettik. Edirne Belediye Başkanı olarak 654 yıllık bir geleneği de temsil ettiğimi hiçbir zaman unutmadım. Bu 654 yıllık geleneği neyse Sayın Genel Başkanımın ifadesiyle 'gereği neyse' onu yerine getirdim. Böyle bir ziyareti, yetkili kurumlardan ya da genel başkandan önceden bildirmeksizin, yapacağım düşünülemez" dedi.
 

"BAYKAL DEĞİLİM, BAŞKA YERE ÇAĞIRAYIM"

Gazetecilerin 'Saray'ı meşrulaştırdınız mı?' sorusu üzerine sözlerini sürdüren Gürkan, Deniz Baykal'ın da Saray dışında Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatarak, "O kadar büyük olduğumu düşünmüyorum açıkçası. Dün bir arkadaşım telefon etti ve bana 'Neden Saray'da görüştün' diye sordu. Ben de karşılığında 'Ben Deniz Baykal değilim, onu dışarı çağırma şansım yok' demiştim. Ben parti kurallarını takip ederek oraya gittim. Ben randevuyu istemeden 10 gün önce güzel başkanımdan izin almıştım" diye konuştu.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in davet ziyaretlerinde yer almadığını hatırlatılması üzerine Gürkan, "Özel bir durumu vardı, katılamadı" dedi. Ayrıca 654'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet ettikleri kişilerin davete daha sonra cevap vereceğini ifade ettiğini sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kesin olarak geleceğini söylediğini kaydetti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Recep Gürkan'dan Kaç-Ak Saray ziyareti için açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete