CHP'de son koalisyon yorumları

Koalisyonun odağında bulunan CHP, MHP ve HDP'den gelen açıklamalardan sonra temkinli...
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk tur koalisyon görüşmelerinin ardından yapılan açıklamalarda, en ılımlı görüntü CHP ile oluştuysa da, parti yönetimi temkinli davranıyor.

MHP ve HDP’den gelen açıklamaların ardından “ibre CHP’ye döndü” yorumları ağırlık kazandı. Ancak bu yorumlarına karşın CHP yönetimi, “temkinli yaklaşılması” taraftarı.

Bazı yöneticiler, “Diğer taraflarla görüşmeler daha keskin oldu. Ancak özellikle MHP ile olan görüşmenin perde arkasında olanlar da var. AKP’den gelecek adımlar önemli” yorumunda bulundu.

-“BAYRAMADAN SONRA HIZLANIR”-

Bu nedenle “Ayrı bir siyasi görev” olarak nitelendirilen bayram ziyaretleri de önem taşıyor. AKP-CHP temaslarını bayramın ardından hareketlendirmesi beklenirken, görüşmelerin yüze yüze şeklinde ağırlık kazanacağı kaydedildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu arasında heyetler eşliğinde gerçekleşen ilk tur koalisyon görüşmesinin ardından, CHP’den Sözcü Haluk Koç ve AKP'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in temas yürütmesine karar verilmişti.

Koç ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Biz bıraktığımız noktadayız. Pozitif duruşumuzu sürdürüyoruz. Süreç devam ediyor. Ülkenin çıkarları için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

-“CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMALARI RAHATSIZLIK VERİYOR”-

CHP’de bazı yöneticiler, üç muhalefet partisinin de üzerinde durduğu “cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilme” konusunun, AKP tarafından aşılması gerektiği görüşünde. Koalisyon görüşmelerinde tarafların olumlu mesajlar vermesine karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programlarında yaptığı bazı açıklamaların rahatsızlık verdiği, bu durumun da “erken seçim” yorumlarına neden olduğu değerlendirmesi yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “Bizim ilkelerimiz belli, bunlar konuşulur. AKP ile örtüştüğümüz ilkeler mevcut, bunlar çoğaltılır ancak Cumhurbaşkanı güçlü bir koalisyon istiyorsa, kolaylaştırmasını da istemiyoruz, yeter ki gölge etmesin başka ihsan istemez” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de son koalisyon yorumları" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete