Hasan Ferit davasında 1 tahliye!

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümüne neden olan olaylarla ilgili davanın bugünkü duruşmasında 1 kişi tahliye oldu.
Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın bugünkü duruşmasında, 11 tutuklu sanıktan 1'i tahliye edildi.

GERGİN GEÇEN DURUŞMA...

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19. celsesi kapalı görülen duruşmaya, 11'i tutuklu 14 sanık, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik, kardeşi Eriş Gedik, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da izledi.

Yaklaşık 10 saat süren duruşmada, tutanaklara, müştekiler ile sanıklar arasında tartışma yaşandığı bilgisi geçti. Bir sanığın kendisine 'terörist' dediğini belirten CHP'li Mahmut Tanal'ı Mahkeme Başkanı Mahir Merdun yanına davet etti. Tanal, "Bir sanık, 'DHKP-C lideri terörist, devletten ne maaş alıyorsun, ne işin var?' şeklinde sözler söyledi" diye konuştu.
Sanık avukatları ise duruşmanın kapalı olduğunu söyleyerek Mahmut Tanal'ın dışarı çıkarılmasını istedi. Bu sırada, tutuklu sanık Göksel Kesici söz alarak, "Milletvekiline ben terörist dedim. Bizim hakkımızda uyuşturucu çetesi demişsin. Bizim vergimizle maaş alıyorsun, sen milletvekili değilsin" dedi. Müşteki avukatlarından Günay Dağ ise sanıkların kendisini tehdit ettiğini söyledi.

"DURAĞI BASTILAR, BENİ VURUP OĞLUMU DÖVDÜLER, EVİMİ KURŞUNLADILAR"

Duruşmada ifadeleri alınan müştekilerden Murat Ağtaş, Gülsuyu'nda taksi durağı işlettiğini belirterek, "Bir defasında durağı bastılar. Oğlumu dövdüler. Taksi durağımı vermemi istediler. Beni de vurdular. Ben vurulduktan 1 gün sonra evimi kurşunladılar" diye konuştu. Sanıklar ise tek tek söz alarak iddiaları reddetti.

Bunun üzerine söz alan müşteki avukatlarından Şükriye Erden, sanıkların tüm savunmalarının alındığını belirterek, Mahkeme Başkanı Mahir Merdun'a, "Hakimsiniz, duruşmayı sevk ve yönetmede yetkilisiniz. Sanıkların bizi tehdit etmesine, hakaret etmesine, küfretmesine izin veriyorsunuz" diye konuştu.

Bu sırada, sanıklardan Adem Köşgen'in müşteki avukatı Günay Dağ'a hakaret ettiği tutanaklara geçirildi.

"SİLAHLARI TAŞIMASAK..."

Duruşmada söz alan sanık Mesut Turhan da, "Örgüt yönettiğim söyleniyor. Ben Türkiye'nin şehirlerinden kişiler peşime takıp örgüt mü kurmuşum? Hepsi mahalleden arkadaşım. Hasan Ferit olayında Antalya'daydım. Evliyim, 2 çocuğum var. Ben bunlara bakmak zorundayım. Ailemiz yıkılmak üzere. Zor durumdayız. Örgüt yok, çete yok" dedi.

Sanıklardan Zafer Turhan ise "Bazı olayların yaşandığı bir gerçek. Bunu yapanlar da söylüyor ama, bunu örgüte sokmak, bu mahalleliye ve bize bir eziyet. Ben Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanmaktan gurur duyuyorum. Bunlar keyfe yapılan işler değil, zulüm karşısında yapılan eylemler. Silahları taşımasak, insanları kapılarının önünde öldürür bırakırlar. Elinizi vicdanınıza koyun, Kadir Gecesi'ndeyiz, Ramazan ayındayız" diye konuştu.

"ÖLDÜRSEM SÖYLERDİM"

Sanıklardan Şahin Eren de, "Israrla Hasan Ferit'i benim öldürdüğümü söylüyorlar. Ben öldürsem, söylerim. Birçok kesinleşmiş cezam var. Ben en fazla 28 yıl yatarım. O olsa ne olur, ama ben öldürmedim" dedi.

Bir diğer sanık Emrah Ok ise "Biz örgütsek, DHKP-C hayır kurumu mu? Beni dövdüler, çöp kutusuna attılar. Örgüt yok" şeklinde konuştu.

1 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşma salonunda suç içeren sözlerin ve davranışların bulunduğunu belirterek, ses ve görüntü kayıtlarıyla beraber duruşma tutanağının Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi.

Tutuklu sanıklardan Yakup Dalkılıç'ın tahliyesine karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.

35 SANIKLI DAVA

311 sayfalık iddianamede, 35 sanık, "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak", "Nitelikli yağma" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Ferit davasında 1 tahliye!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete