Erdoğan'ın koruması telefonla terfi ettirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü 'Rütbe Terfi Sınavı' sonrası gündeme gelen bir iddia Ankara'yı karıştırdı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin İstanbul programlarında güvenliğini sağlayan 3. Sınıf Emniyet Müdürü R.C.'nin 25-29 Haziran'da yapılan mülakatta 45 puanla elendiği, daha sonra Saray'ın müdahalesi ile 50 geçer not verilerek sınavdan geçirildiği öne sürüldü.

UZAKTAN EĞİTİM SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANDI

Kulislerde 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmeye çalışan R.C.'nin sözlü sınavdan elenmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal'ın müdahale ettiği konuşuluyor. R.C.'nin hafta sonu yapılan üçüncü aşama olan uzaktan eğitim sınavına girmeye hak kazandığı ileri sürüldü.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI

Üç aşamalı sınav maratonunu başarı ile tamamlayan 4 bine yakın polis amiri ve müdürü Merkez ve Yüksek Değerlendirme Kurullarının vereceği karar ile bir üst rütbeye terfi edebilecek. Terfiye ilişkin mülakat sınavından elenen amir ve müdürlerden 500'ünün İdare Mahkemelerinden yürütmenin durdurulması kararı aldığı öğrenildi. Öte yandan, Sözcü'nün gündeme getirdiği terfi öncesi ''fişleme'' belgelerinin açılan davalarda delil olarak sunulduğu ifade edildi.

Kaynak: Sözcü / Kamil Elibol

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın koruması telefonla terfi ettirildi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete