Valilik 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e yapılacak yürüyüşü yasakladı!

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun katılacağı yürüyüşü yasakladı.
Ankara Valiliği, CHP Gençlik Kolları tarafından yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e gerçekleştirileceği duyurulan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüşe, güvenlik açısından uygun olmadığı bahanesiyle izin verilmeyeceğini açıkladı.

Ankara Valiliği, CHP’nin 19 Mayıs’ta Güvenpark’tan Anıtkabir’e düzenleyeceğini duyurduğu yürüyüş hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Ankara Valiliği’nin, CHP İl Gençlik Kolları adına yapılan yürüyüş başvurusuna verdiği cevabı şöyle:

“Valilik Hukuk İşleri Müdürlüğünün 12.05.2016 tarih ve 19403 sayılı yazısı ile ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmelik gereği İlimizdeki Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alan ve güzergâhlarının 29.01.2016 tarihinde Valiliğimizce onaylanıp duyurulduğu, bu Kanuna uygun olarak daha önce ilan edilen alanlardan birisi için bildirimde bulunulduğu takdirde, bildirimin değerlendirmeye alınacağı’ Berk Kılıç’ın adına yazı ile bildirilmiştir.

Yapılan bu bildirime rağmen, bugüne kadar CHP İl Gençlik Kolları tarafından belirtildiği şekilde bir talepte bulunulmamıştır.

Gerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmeliği gereği mevzuat bakımından gerekse güncel hassasiyetlerden dolayı bu yürüyüşün güvenlik açısından uygun olmadığını, Bilgilerinize arz ve rica ederim.”

    :

    :

    :

    :

    "Valilik 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e yapılacak yürüyüşü yasakladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete