Erdoğan’dan skandal Firuzağa açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cihangir Firuzağa'da 'Ramazan'da içki içildiği' için plakçıya yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tarabya'da sanatçı ve sporcularla düzenlenen iftar programında konuştu.

"RAMAZAN GÜNÜ BU TARZ BİR ETKİNLİĞE KALKIŞMAK YANLIŞ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Cihangir’de Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada katılımcıların saldırıya uğramasını ‘basit’ olarak nitelerken "Kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar, yol açtıkları arbede ile misafirperverliğe gölge düşürmüşlerdir” dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Önceki kaşam Firuzağa'da Koreli bir esnafımızın dükkanında yaşanan hadiseden üzüntü duyduk. Esnafımız sosyal medyadan yaptığı çağrıyla plak dükkanına gelen ve dükkanın ufak olması nedeniyle sokaktada alkol alarak etkinliğe katılan 20-30 kişilik grup mahallenin tepkisiyle karşılanıyor.

Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm husus, bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır.

Kendi milletinin, kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan bir tepkiyle mukabele edenler, yol açtıkları arbedeyle maalesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir.

Benim asıl üzüldüğüm husus bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmasıdır. Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güçle müdahale etmek o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır. Oruç tutmayanlara saldırı efsanesi üretmek isteyenler art niyetlidir. Duyarsızlıklarıyla bu tatsız hadiseye yol açanları kınıyorum."

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan’dan skandal Firuzağa açıklaması!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete