MHP kurultayında Divan Başkanı belli oldu

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için partililer, Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için Akyurt'taki Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Toplantı yeter sayısına ulaşıldı. Muhalifler, tüzük değişikliğiyle Genel Merkez'in disiplin silahını alacak düzenlemeler hedefliyordu. Önergelerin tümü kabul edildi. Genel Merkez, yasadışı ilan ettiği tüzük kurultayına katılmıyor. 

MHP'de büyük gün geldi. Muhalifler, genel merkez tarafından yasadışı kabul edilen tüzük kurultayını tolandı. Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan kurultaya katılmak için gelenler, polis kontrol noktalarında aramaya tabi tutuldu. Salonda yapılan sayım sonrasında ise tüzük değişikliği için yeterli delege sayısına ulaşıldığı açıklandı.

MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan,Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı. Öte yandan genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener'e karşı ‘Güç Birliği' hareketi oluşturdu. 

DİVAN BAŞKANLIĞI İÇİN TEK ADAY...

Divan başkanlığı için iki ayrı liste ortaya çıktı. Bu da seçim anlamına geliyordu. Genel Başkan adayları bir süre görüştü, ardından kürsüye çıkıp el ele delegeyi selamladı. Bu sırada tek liste sloganları duyuldu. Son bilgilere göre Musavvat Dervişoğlu Divan Başkanlığı için tek aday oldu. Musavvat Dervişoğlu'nu Meral Akşener'in desteklediği belirtiliyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "MHP kurultayında Divan Başkanı belli oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete