Kenti terk edene devlet para verecek

Vatandaşa barınacak yer kalmayınca Yeni Zelanda hükümeti başkent Auckland'ın nüfusunu azaltmak için vatandaşlarına para önermeye başladı.
CNBC’nin haberine göre Yeni Zelanda’nın başkenti Auckland kenti terk edeceklere 5.000 Yeni Zelanda Doları (Yaklaşık 10 bin TL) verecek.

Bir buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde 130 kişi hükümetine kenti terk etme teklifini para karşılığında kabul edeceğini belirtti.

Yeni Zelanda Sosyal Konut Bakanı Paula Bennett yaptığı açıklamada. “Daha ucuz bölgelere taşınmak isteyenlerin başka bölgelerde aileleri veya arkadaşları olabilir. Böylece masraflarını da düşürerek yaşabileceklerler” ifadelerini kullandı.

Projenin asıl amacı sosyal konutlardan faydalanmak için sıra bekleyen evsiz insanları kentten göndermek olduğu belirtiliyor.

Auckland’ın güneyinde insanların evlerinin garajlarını bile kiraya verdiği belirtiliyor.

Dünya ekonomisinin yıldızları arasında gösterilen Yeni Zelanda aldığı göçmenler ve yaşlı nüfusu ile son yıllarda dinamik ekonomik performansını yitirdi.

TERSİNE GÖÇ BÜROLARINA BAŞVURULABİLİYOR

İstanbul’da ise geri dönmek isteyenler ise İBB’nin tersine göç bürolarına başvuruyor. Bürolara başvuranlara bir kereye mahsus olmak üzere otobüs bileti tesis ediliyor.

Kaynak: CNBC

    :

    :

    :

    :

    "Kenti terk edene devlet para verecek" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete