Barış Yarkadaş: Akit'in yaptığı soysuzluk

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akit TV'ye sert sözlerle cevap verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akit TV'nin Atatürk'ü hedef alan sözlerine,"Yaptıkları soysuzluktur, ekranlarından adeta lağım akıyor" şeklinde tepki gösterdi.

Çukurova Türk TV'de yayınlanan Gülgün Feyman'ın sunduğu Ana Haber Bülteni'ne konuk olan CHP İstanbul Milletvekil Barış Yarkadaş, "Akit Gazetesi, 77 yıllık hazımsızlığını bugün yine ekranlarına yansıtmış. Ekranlarından adeta lağım akıtmış. Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan yayınların arkasında neyin yattığını biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun devrimlerini, bu ülkenin insanlarını eşit yurttaş haline getiren anlayışını, laikliği ve demokrasiyi bir türlü hazmedemiyorlar"ifadesini kullandı.

Akit TV'nin AKP yayın organlarından biri olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini belirten Yarkadaş şöyle konuştu: 

"Akit, AKP ve Tayyip Erdoğan'ı, Tayyip Erdoğan ve AKP ise AKİT'i destekliyor. Arkasına iktidar desteğini alan Akit TV, Yüzde 49.5'lik sonucun ardından iyice küstahlaşmaya başladı. Yüzde 49.5'in verdiği güçle bu ülkenin kurucu önderine saldırabileceğini ve unutturabileceğini sanıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün yarattığı değerleri ortadan kaldırmaya çalışanlar Türkiye'nin gericiliğe ve yobazlığa teslim olmasını istiyor. 

Oysa ki alçakca saldırdıkları Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bugün özgürce yayın yapabiliyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün inşa ettiği demokrasinin nimetlerinden faydalanarak yayıncılık yapıyorlar. Bunu bildikleri halde bilmemezlikten geliyorlar. Ama şunu iyi bilsinler, Mustafa Kemal Atatürk bir altın parçasıdır. Altının üzerine ne kadar çamur sıçratırsanız sıçratın, altının üzerinde çamur durmaz. Akitçilerin ve o zihniyeti taşıyanların bu artık anlaması gerekir. 

"RTÜK'E VE MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ"

Mustafa Kemal'e yapılan bu soysuzca ve alçakca saldırıyı hem RTÜK'e hem de mahkemeye taşıyacağız. Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'e hiç kimsenin pervasızca saldıramayacağını göstereceğiz. Akit'e ve benzerlerine bugün en iyi yanıt Mustafa Kemal'i anan milyonlardan gelmiştir. Akit'in saldırganlığının ve hazımsızlığının bir sebebi de budur. Ne yaparlarsa yapsınlar, Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturamıyor, itibarsızlaştıramıyorlar."

Yarkadaş, Çukurova Türk TV'deki sözlerişi şöyle noktaladı: "Akit TV, Mustafa Kemal'in ölümüyle zulmün bittiğini söylemiş. Bizim için o gün zulüm bitmemiş başlamıştır. Mustafa Kemal Atatürksüz bir Türkiye'de yaşamak milyonlarca yurttaş için bir zulümdür." 

Kaynak: gercekgundem.com


    :

    :

    :

    :

    "Barış Yarkadaş: Akit'in yaptığı soysuzluk" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete