AKP'den 3 maddelik Anayasa değişikliği

İç Güvenlik Paketi ile Meclis'i karıştıran AKP, şimdi de 1 değil tam 3 maddelik Anayasa değişikliği istiyor.
KARŞI GAZETE | ANKARA

 "Parti  kapanmasın, seçim 5 yıla çıksın, 18 yaşa seçilme hakkı verilsin"


"SEÇİMLER 5 YILDA BİR YAPILSIN"

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın birkaç gün önce dile getirdiği "milletvekili seçimi 5 yılda bir yapılsın" önerisi, Anayasa Komisyonu'nda da gündeme geldi.

CHP ve MHP'nin son dönemde sık sık gündeme getirdiği parti kapatma iddiaları üzerine AKP'li 223 milletvekilinin imzası ile verilen ve parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa  Değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da aynı konuyu gündeme getirdi.

Aydın, "Ayrıca milletvekili seçimine ilişkin, 5 yılda bir yapılması önerisine açığız... 18 yaşını dolduranların seçilmesine de sıcak bakıyoruz" sözleriyle değişikliğin sadece parti kapatma değil seçimlerin süresi ve seçilme yaşını da kapsayabileceğinin sinyalini verdi.

Mustafa Elitaş da "Eğer Anayasa değişikliğiyle ilgili bir ortam olursa, açıkça şunu diyoruz; 'Parti kapatmayı tamamen ortadan kaldıralım, yönetimde istikrar için 4 yıl olan milletvekilliği seçimini 5 yıla çıkaralım. 18 yaşına da seçme hakkı gibi seçilme hakkını da verelim.' Bu üç maddelik Anayasa değişikliği ile birlikte 7 Haziran seçimlerine girelim" diye konuşmuştu.

4 YILA DÜŞÜREN DE AKP...

Seçimlerin yenilenmesi süresi, yine AKP iktidarı döneminde 5 yıldan, 4 yıla düşürülmüştü. 

O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ise "Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik ve bu konuda hata yaptık." açıklaması ile 2013 yılında geriye dönüşün ilk işaretini vermişti. 


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP'den 3 maddelik Anayasa değişikliği " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ