Twitter'dan hükümeti kızdıracak açıklama

Twitter geçen Cuma gününden bu yana yaşanan erişim yasağıyla ilgili olarak ilk resmi açıklamasını yaptı ve hiçbir IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağı duyurdu. Öte yandan eski Bakan Binali Yıldırım'ın şikayet ettiği @oyyokhırsıza hesabı ilgili mahkemenin kararı doğrultusunda önce Twitter tarafından askıya alındı, ardından Twitter Türkiye'ye bu hesabın askıya alınmasının kaldırılması hususunda dava açtı.
Twitter'ın askıya aldığı hesaba şu anda sadece Türkiye'den erişilemiyor. Ancak uygulama ülke bazlı olduğu için diğer ülkelerden hesaba erişim devam ediyor. Ülke bazlı hesabın askıya alınması işlemi Twitter tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanıyor.

"IP VE MAİL ADRESLERİ HÜKÜMETE VERİLMEYECEK"

Kurum adına açıklama yapan Twitter’ın Genel Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde, Türkiye’de Twitter’a yaşanan erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığını söyledi. Gadde aynı zamanda açıklamasında erişim engellemesi süreci boyunca hiçbir IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağı söyledi. Açıklama şöyle devam ediyor:

"KARŞI DAVA AÇTIK"

Bugün avukatımız Twitter erişim yasağının kaldırılması için bir dava açtı. Twitter'a Türkiye'de erişimin engellenmesi 3 tane mahkeme kararına dayanıyor. Bu üç mahkeme kararının ikisi bizim de kurallarımıza da karşı gelen hesaplardan oluşuyor. Bu hesapları zaten askıya aldık. Üzerinde uzlaşamadığımız hesap eski bir Türk bakanı yolsuzlukla suçlayan bir hesap. Bu bizde bazı endişelere neden oldu. Politik ifade özellikle bir yolsuzluğu dillendiriyorsa bizim için çok önemlidir. Bu yüzden bu hesaba erişimin tekrar açılması için karşı dava açtık.

İlk defa bir hesap Türkiye'de sadece Türkiye'deki kullanıcılar tarafından görülemeyecek şekilde askıya alındı. 

    :

    :

    :

    :

    "Twitter'dan hükümeti kızdıracak açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete