İmralı'ya öyle bir isim gidiyor ki...

Öcalan'a sekreterya görevi için İmralı'ya gönderilecek olan mahkumlar arasında 33 askeri şehit eden teröristlerin sorumlusu Ömer Hayrı Konar da var...
Öcalan için çözüm sürecinde sekreterya görevi yapacak mahkumlar arasında bulunan Ömer Hayri Konar'ın Bingöl'de silahsız 33 askerimizin şehit eden teröristlerin sorumlusu olduğu ortaya çıktı.

İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine yanına çözüm sürecinde 'sekreterya' görevini yapacak 5 PKK'lı mahkum gönderiliyor.

33 ASKERİN KATİLİNİ ÖCALAN'A SEKRETER YAPTILAR

Bunlar arasında en dikkat çeken isim ise Bingöl'de sivil ve silahsız 33 askerimizi şehit eden terörislerin grup sorumlusu Ömer Hayri Konar. Öcalan'ın istediği diğer mahkum Çetin Arkaş ise 1991'de Bakırköy Çetinkaya mağazasını molotof bombası ile kundaklayıp 12 vatandaşın ölümüne sebep olmuştu.

İmralı adası'nda Abdullah Öcalan'ın yanına Kasım 2009'da gönderilen PKK'lı Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir, TİKKO'cu hakkı alpan, 4.5 yıl sonra imralı yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden hafta sonu başka cezaevlerine nakledildi.

İŞTE ÖCALAN'IN SEKRETERLERİ

Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinde 'sekreterya' görevi yapması için belirlediği yeni PKK'lı mahkumlar ise Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş'tan oluşuyor.

Arkaş ve Kuran Nazilli'den, Yıldırım Diyarbakır'dan, Konar Sincan'dan ve Veysi Aktaş ise Kırıkkale Cezaevinden imralı'ya sevk ediliyor.

HEPSİ MÜEBBETLİK MAHKUM

ÖMER HAYRİ KONAR: 

1965 Elazığ doğumlu. ‘Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde.

1980 yılında örgüte katıldı. 1988 yılı içinde PKK’nın Merkez Komitesi’ne seçildi. Aynı yıl Elazığ Palu Akbulut köyünden Ahmet Bulut ile Hanifi Güngör'ü öldürttüğü, 5 örgüt mensubunu da ajan olduğu gerekçesiyle infaz ettirdiği öğrenildi.

1990 tarihindeDiyarbakır Lice’ye bağlı Tuzla Köyünde Öğretmen Tapir Civik’in öldürülmesi eylemine de katıldı.

Örgüt mensubu yaşar Mahir Tekin'in ifadelerine göre 1993 yılında Bingöl-Elazığ karayolu kesilerek otobüslerden indirilen sivil ve silahsız 33 askerimizin şehit edilmesi olayına grup sorumlusu olarak katıldı.

2000’den sonra PKK’nın Suriye sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Abdullah Öcalan'a yakın isimler arasında yer alan Konar, 2003'te Suriye'de yakalanarakTürkiye'ye teslim edildi.

Nasrullah Kuran: 1968 doğumlu, Siirt nüfusuna kayıtlı. 23 yıldır cezaevinde. Bölücülük suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

PKK'nın cezaevleri sorumlularından biri olarak biliniyor. 1991 yılı içerisinde Mersin Tarsus Huzurkent Jandarma Karakolunun silahla taranması, Mersin Siteler Karakolu ekibinin taranması, Kızkalesi Jandarma Karakolunun taranması suçlarına karıştı.

Ayrıca;

Hacı Ali Köse isimli kişinin öldürülmesi Köy koruyucusu Mahmut Eryılmaz’ın öldürülmesi Mehmet Reşat Mungan isimli kişinin öldürülmesi Mersin Yenipazar Mahallesinde resmi otonun bombalanması MİT binasının taranması ve veteriner müdürlüğüne ait otonun kundaklanması eylemlerine katıldığı tespit edildi.

20 Ocak 1994 tarihinde tutuklu bulunduğu Malatya cezaevinde Ali İhsan Toymaz isimli itirafçıyı öldürmekten idam cezasına çarptırıldı.

2000 yılında Bartın Özel Tip Kapalı Cezaevinden Bursa kapalı Cezaevine nakledildi. Aynı yıllarda PKK’nın cezaevi sorumlusu Sabri Ok da Bursa Cezaevinde bulunuyordu.

2003 yılında Bursa H tipi Cezaevinden Kocaeli-Kandıra F tipi cezaevine geçen Kuran, son olarak aydın Nazilli Cezaevi’ndeydi.

Mehmet Sait Yıldırım: Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

18 yıldır cezaevinde. Eski PKK'lılardan. 1993'ten beri cezaevinde. Bekaa Vadisi'nde kalmış, 1987'de PKK'nın Düseldorf davasından yargılanmış.

Çetin Arkaş: Diyarbakır Çınar doğumlu. Bakırköy’deki Çetinkaya mağazasına 1991’de yapılan molotof bombalı saldırının faillerinden. Mağazada çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti. Arkaş, müebbet hapse mahkûm oldu.

Arkaş, 2009 yılında Öcalan’ın yanına sevk edilmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Arkaş’ın ismi, Öcalan’ın dava klasörlerinde de geçiyor.

Veysi Aktaş: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı. 21 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kaynak: Millet Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "İmralı'ya öyle bir isim gidiyor ki..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ