close

'Bakan'a hırsız dedi' gerekçesiyle gözaltına alındı

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Genel Sekreteri Halim Gökçe gözaltı şoku yaşadı.
Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Genel Sekreteri Halim Gökçe gözaltı şoku yaşadı.

Erzurum’da bir restorandan ayrılırken İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın korumalarının aracının önünü kapattığını gören Gökçe, yol istedi. Korumalar yol vermeyince, “Zamanımı çalıyorsunuz” dedi.

Efkan Ala’nın korumalarının, ”Sayın Bakana hırsız dedi” diyerek şikayeti üzerine Gökçe gözaltına alındı. ”Devlet büyüğüne hakaret” gerekçesiyle karakolda ve savcılıkta ifade veren Gökçe, “Ben o lafı zaman kaybım nedeniyle söyledim. Bakan Bey üzerine alınmış” dedi.

ALA VE AKDAĞ

Olay 7 Şubat günü Erzurum’da meydana geldi. Gökçe arkadaşları ile Terminal Caddesi üzerinde bulunan bir restorana gitti. Bir süre sonra aynı restorana İçişleri eski Bakanı Efan Ala ile Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ da geldi.

Gökçe yemek sonrası restorandan ayrıldığında aracının önüne bir başka arabanın park ettiğini gördü. Araçta bulunanların yanına giden Gökçe ‘’Aracınızı çeker misiniz, ben çıkacağım’’ dedi. Ancak daha sonra Efkan Ala’nın koruma polisleri olduğu belirlenen kişilerden “Çekemeyiz trafik yoğun, içeride bakan bey var’’ cevabını aldı.

BAKAN 'ÇALMAK' FİİLİNİ ÜZERİNE ALINDI

Halim Gökçe de koruma polislerine “Zamanımı çalıyorsunuz!” deyince ipler koptu. Polisler “Ne yani biz hırsız mıyız?” deyince Gökçe, “Evet, zamanımı çalıyorsunuz’’ cevabını verdi. Yaşanan tartışma sonrası park yerinden çıkan Gökçe restorandan ayrıldı.  Ancak az sonra peşinden gelen başka otodaki sivil polisler tarafından durdurularak gözaltına alındı.

Gökçe karakolda ifade verdikten sonra ‘’Devlet büyüğüne hakaret’’ suçlamasıyla savcılığa sevkedildi. İfadesinde yaşananları anlattı ve  “Ben o lafı zamanımın çalınması nedeniyle söyledim Bakan Bey’e yönelik bir ifadem olmadı, Bakan Bey üzerine alınmış” dedi.

Şikayetçi olan polisler ise Gökçe’nin ‘’İki hırsız yüzünden bizi bekletiyorsunuz’ dediğini öne sürdü. Gökçe serbest bırakılırken, hakkında ‘’Devlet büyüklerine hakaret’’ suçlamasıyla soruşturma sürüyor.

Kaynak: Ali Ekber ERTÜRK | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "'Bakan'a hırsız dedi' gerekçesiyle gözaltına alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ