Çiçek: İnsafsız, tek yanlı, ön yargılı!

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Parlamentosu'nun Ermeni kararını eleştirdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA


ÇİÇEK'TEN AP'NİN ERMENİ KARARINA SERT TEPKİ

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Parlamentosu'nun Ermeni kararını eleştirdi. Meclis'te gazetecilerle biraraya gelen Çiçek, karar hakkında özetle şöyle konuştu:

"Talihsiz ve insafsızca yapılmış bir suçlamadır. Değişik ırk ve dinden 20 milyondan fazla acı çeken, ölen insan vardır ama sadece  Ermeniler  için açıklama yapılmış. Adaletsiz ve tek yanlı bir tutum. 1915 olaylarında 20 milyondan fazla insan hayatını kaybetmiştir, kim olursa olsun biz hepsinin acısını paylaşıyoruz. 

"AP KARARI, YOK HÜKMÜNDE..."

Tek yanlı ve ön yargılı bir karar. AP'nin böyle bir tavır takınması ileri sürdüğü kavramlarla da çelişmiştir. Hukuk dışı, keyfi , ön yargılı bu kararı tanımıyoruz. Yok hükmündedir! Uluslararası hukuka da aykırıdır. 


"TÜRKLERE KARŞI AYRIMCILIK YAPILIRSA SORUMLUSU PAPA..."

En vahim yani şu: gelecekte bir çok olumsuz etkisi olacak. Avrupa'da ırkçılık ve nefret söylemleri artıyor. AP, hukuki dayanağı olmayan bir karar ile Türkiye'yi suçladığında yarın vatandaşlarımız Avrupa'da sokakta, iş yerinde, nefret söylemine, ayrımcılığa, çağ dışı, ahlak dışı kampanyalara maruz kalırsa bunun sorumlusu AP ve ondan önce Papa'nın yaptığı açıklamalardır.

Biz arşivlerimizi açtık, Ermeniler de, Ruslar da, kimin elinde bilgi- belge varsa arşivlerini açsın. Ama böyle bir karar yok! Tarihi gerçeklerin tüm yönüyle ortaya çıkmasını istiyoruz. "

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Çiçek: İnsafsız, tek yanlı, ön yargılı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ