”Açılmamış daha çok ayakkabı kutusu var!”

Yurttaşın ekonomik yükünü azaltmayı hedeflediklerini söyleyen CHP'li Koç, gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Ankara’nın  CHP ikinci bölge milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç Kazan, Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

CHP’nin seçim vaatlerini anlattan Koç, partisinin özellikle vatandaşın üzerindeki ekonomik yükü azaltacak projelerini sıraladı. 

Koç, şu başlıklara dikkat çekti:

"720 LİRANIN ALTINDA GELİRE SON"

"CHP gelince sosyal yardımlar bitecek diyorlar. İnanmayın. Biz sosyal yardımları tek kalemde toplayıp, hem de iki katına çıkarıp vereceğiz. Geliri 720 liranın altında olan hiçbir aile bırakmayacağız. Yani yoksulluğu bitireceğiz.

"TAŞERONA SON, ÇİFTÇİ MAZOTU 2 LİRA, ASGARİ ÜCRET 1500 LİRA OLACAK"

Modern kölelik olan taşeronu bitireceğiz, asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız, çiftçiye üretimde kullandığı mazotu iki liraya vereceğiz, asgari ücreti bin 500 TL’ye yükselteceğiz, kredi kartları üzerindeki temerrüt faizi kıskacını kaldıracağız, kartın borcunu da 5 yıllık süreye yayacağız, emekliye de hem intibak hem de Ramazan ve Kurban bayramlarında iki ikramiye maaş vereceğiz.

TOKİ KONUTLARI YÜZDE 40 UCUZLAYACAK

Askeri olan aileye 300, 65 yaş üstüne ilave 240, engelliye 400 lira yaşam desteği vereceğiz. TOKİ’nin yaptığı sosyal konutlarda arsa payını devlet verecek bu da yüzde 40 maliyet azalması sağlayacak. Emeklilerin sağlık harcamalarındaki tüm katkıları sona erdireceğiz.

"GIDA ÜRETMİYORSAN TOPUN TÜFEĞİN İŞE YARAMAZ"

Tarım kesiminde 30 yaşına kadar çalışanların primlerini devlet ödeyecek.  Teşvik verilecek tarım ürünü bir yıl öncesinden tespit edilecek. Tarımda üretmeyen, gıda üretimi yapmayan bir ülke topsuz tüfeksiz gibidir. Üretimin yoksa topun tüfeğin de olsa işe yaramaz. Dışa bağımlı kalırsın.

"AÇILMAYAN ÇOK AYAKKABI KUTUSU VAR DAHA"

Her şeyi arkadaşlarımızı kuruşu kuruşuna hesaplayıp kaynağını da ortaya koydu. Genel Başkanımız Pazar günü bildirgemizde tüm detayları açıklayacak. Efendim tutturmuşlar, ‘nereden bulacaksınız’. Açılmadık daha çok ayakkabı kutusu var bu ülkede. İsraf bitecek. Yani senin sarayda altın mozaikli keyfini bozacağız."

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "”Açılmamış daha çok ayakkabı kutusu var!”" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ