Emniyet'te 'baytar' polis dönemi

İktidara yakınlığıyla belirlenen 2500 üniversite öğrencisi, komiser yardımcısı olacak. Veterinerlik ve metalürji gibi 54 bölümden öğrenciler, 72 gün eğitilecek.
İçişleri Bakanlığı, 2 bin 500 üniversiteöğrencisini polis yapacak. Güvenliği sağlayacak polis şefleri üniversitelerin veterinerlik, ilahiyat, metalürji ve malzeme mühendisliği gibi 54 ayrı bölümden seçildi.

Teorik olarak 30 gün ve 42 gün uygulamalı kamp eğitimi olmak üzere toplam 72 gün eğitim alan öğrencilerden ilk etapta 87’si komiser yardımcısıtayin edilecek.

REFERANSLA ALIM

Emniyet, önceki yıllarda hukuk ve mühendislik bölümünde 1. veya 2. sınıftaki 25-30 öğrenciyi, daire başkanlıklarının ihtiyaçları doğrultusunda alıyordu. Bu yıl yönetmelik değişikliği yapıldı.

1 ve 2. sınıflardan değil mezuniyetine 1 yıl kalan üniversite öğrencilerinden, teşkilatının ihtiyaç duymayacağı çok ilgisiz alanlardan öğrenci alımı yapıldı.

Eğitime alınan öğrencilerin AKP teşkilatlarına yakın isimlerin çocukları olduğu, mülakatlarda sosyal medyada ve basına yansıyan el yazılı referans notlarından da anlaşıldı. İçişleri Bakanlığı, teşkilatın rütbeli personel ihtiyacını gidermek için devlet üniversitelerinde 54 bölüm belirledi.

KOMİSER ATANACAKLAR

Son sınıflarda eğitimini sürdüren 2 bin 500 öğrenci mülakat ve fiziki yeterlilikle tespit edildi. İstanbul’da 425, İzmir’de 378 ve Ankara’da 1073 olmak üzere toplam 1876 öğrenci eğitime devam ediyor. Öğrenciler, komiser yardımcısı olarak görev alacak.

54 BÖLÜMDEN ÖĞRENCİ

Rütbeli personeli yetiştirmek için öğrenci alınan 54 bölümden bazıları şöyle:

Maden ve Orman Fakültesi,

Denizcilik Fakültesi,


Su Ürünleri,

Ziraat, Dil Tarih ve Coğrafya,

Dini İlimler,

Eczacılık,

Endüstriyel Sanatlar,

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri,

Güzel Sanatlar,

İlahiyat,

İslami İlimler,

Sanat ve Tasarım,

Ticaret ve Turizm Eğitim

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİ KAPI ÖNÜNE KONULDU

İktidar, kendine bağlı polis şeflerini seçmek için polis koleji ve Polis Akademisi’ni kapattı. Polis Koleji öğrencisi 700 kişi ve Polis Akademisi öğrencisi 1300 kişi kapı önüne konuldu. Ardından 1786 emniyet müdürü bir gecede emekli edildi.

Kaynak: Bugün gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Emniyet'te 'baytar' polis dönemi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ