Tekin Bingöl: Bu konuda tavrımız net

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Çukurova Türk TV’de Gülgün Feyman'ın sorularını yanıtladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlık sistemini Adana’dan eleştirdi. Kentte uydu üzerinden yayın yapan Çukurova Türk TV’de Gülgün Feyman’ın sunduğu ana haber bültenine konuk olan Tekin Bingöl, medyanın baskı altında olduğunu ve basın emekçilerinin direnmesi gerektiğini ifade etti.

Başkanlık sistemine de değinen Bingöl bu konudaki görüşlerini şöyle belirtti;

“Başkanlık sistemi uzun süredir Cumhurbaşkanı ve AKP sözcülerinin dilinden düşmüyor. 7 Haziran seçimleri sürecinde sıklıkla vurgu yaptıkları ve hep gündemde tuttukları başkanlık sistemiydi. Ama 7 Haziran’da bunu gerçekleştiremediler. Bunun temel nedeni ise seçmenin ve vatandaşların başkanlık sistemine çok sıcak bakmamasıdır. 7 Haziran’da bunu gösterdiler.

Yapılan anketlerde ezici çoğunluktaki bir kitle başkanlık sistemine sıcak bakmıyor. 1 Kasım sonrası parlamentoda bunu tekrar gündeme getireceklerdir. Bizim bu konuda tavrımız net. Sayın genel başkanımızın da dediği gibi; parlamenter sistemi sonuna kadar savunan, demokrasiyi savunan bir partiyiz. Sosyal demokrat parti olmamız gereği Türkiye’de hukukun üstünlüğünü, sosyal devleti, cumhuriyet değerlerini sonuna kadar savunacağız.”

Medyada birçok gazetecinin işsiz kaldığını ve geçim sıkıntısı çektiğini de söyleyen Bingöl, Türkiye’de medyaya yapılan baskıdan dolayı tüm dünyanın kaygı duyduğunu da ifade ederek, “Birçok basın mensubu arkadaşlarımız işsiz kaldı, geçim sıkıntısı içindeler, yuvaları dağıldı. Basın çok önemli, vatandaşların rahatlıkla haber alma özgürlüğünün olabileceği karşı görüşlerin rahatlıkla savunabileceği ortamı sağlamalı ki; zenginlik olsun, farklı farklı fikirler değerlendirilsin, düşünceler ortaya serilsin. Ama şimdi biz öyle bir noktadayız ki tek taraflı basın anlayışı var” diye konuştu.

"Kendilerinden olmayan basın mensuplarına ciddi şekilde baskı var” ifadelerine yer vererek medyaya direnmeleri için çağrıda bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "Tekin Bingöl: Bu konuda tavrımız net" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete