"Önceliğimiz işsizler, emekliler ve kredi kartı mağdurları"

CHP Ankara’nın iki seçim bölgesinde tüm adaylarının katılımı ile kampanyasını başlattı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

“GÜNDEMİMİZDE ÇİFTÇİ, İŞÇİ, İŞSİZ, ESNAF, KÖYLÜ VE EMEKLİ VAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara ikinci bölgede, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Ankara birinci bölgede örgütün ve adayların katılımı ile dış ilçe gezilerini başlattı.

Nallıhan, Çayırhan, Beypazarı, Ayaş ve Güdül’e giden Haluk Koç, 50 gün boyunca kavga üzerine değil, tüm toplumsal kesimlere yönelik projeleri odak alan bir kampanya yürüteceklerini vurguladı. “Hazırlanın, Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor” mesajı verdi.  

"YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR" 

Türkiye her zamankinden çok farklı bir seçime gidiyor. Türkiye’de artık ‘şunlar çok kötü’, ‘bunlar çok olumsuz’ demenin vakti değildir. Hazırlanın; ülke olarak yeni bir döneme giriyoruz.

Bugün esnafta, sokakta, mutfakta yangın var. CHP elbette hırsıza hırsız demesini de iyi bilir; ancak biz bu kampanyamızı asıl olarak ne yapacağımızın üzerine kuruyoruz.  ‘Biz ne yapacağız, her kesimden vatandaşa ne vaat ediyoruz?’ gündemimizde bunlar var.

Tarım için, işçi için, işsiz için, köylü için, ne yapacağımızı 1.5 ay boyunca anlatacağız. Biz pozitif bir kampanya yürüteceğiz.

"EMEKLİLER VE KREDİ KART MAĞDURLARI"

Pazar günü genel başkanımız tüm detaylarını açıklayacak. Ama biz burada bazı başlıkları sizinle paylaşmak istiyoruz.

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere iki maaş ikramiye vereceğiz. Kredi kartı borcu ve faizi altında ezilenlere düzenleme getireceğiz. Bugün yapılan tüm sosyal zamları iki katına çıkarıp vatandaşlar arasında hiçbir ayırım yapmadan vermeye devam edeceğiz.

"İSRAF YOK, KAÇAK SARAY YOK, YANDAŞ YOK" 

Bize soruyorlar ‘kaynağı nereden bulacaksınız?’ Bakın bütçeler bir siyasi tercih meselesidir. İlgili arkadaşlarımız aylarca süren çalışmalar sonucunda kuruşu kuruşuna tüm vaatlerimizin kaynağını da ortaya koyuyorlar.

Özetle şu kadarını söyleyeyim: Bizim iktidarımızda israf olmayacak, Kaçak Saray olmayacak, milyonlarca yurttaşımız bin liranın altında bir gelirle geçim yükü altında ezilirken saraylarda bin liralık varaklı bardaklarla yandaşlar ağırlanmayacak, kamu ihaleleri yandaşa, partizana peşkeş çekilmeyecek. Kısacası CHP ülkeyi halkın beklentileri doğrultusunda yönetecek.

"VİP TORPİLİ AÇIKLADIK, YÜZLERİ BİLE KIZARMADI" 

Bizim yönetimimizde hiç kimseyi  kayırmayacağız da, dışlamayacağız da. Bakın ben parti sözcüsü olarak biliyorsunuz VİP TORPİL listesini açıkladım.

Vatandaşın çocukları KPSS sınavında ter dökerken AKP yandaşlarının sınavsız şekilde ballı devlet kadrolarına nasıl atandıklarını bir bir izah ettim.

Bir de baktık hiçbirinin yüzü kızarmadı, hiçbiri utanmadı. Kimse yalanlayamadı, sadece bir bakan çıktı dedi ki, ‘Haluk Koç dünürünü işe aldı diyor, oysa o benim bacanağım’ Hani bir söz var ya, ‘özrü kabahatinden büyük. Ama bu işi de, bu düzeni de bitireceğiz.

"HERKES İNANCINI ÖZGÜR BİÇİMDE YAŞAYACAK"

Hepimiz inançlı insanlarız Elhamdüllillah. Herkes kendi inancını özgür biçimde yaşayacak. İsteyen istediği gibi giyinecek. Artık bu alanı sömüremeyeceksin. Açık güvence veriyorum: CHP iktidarında her yurttaş inancını en özgür biçimde yaşayacak, ibadetini en özgür biçimde yerine getirecek. Bitti, bu kadar net.

"BÖLGESİNDE DIŞLANMAYAN BİR ÜLKE"

Bunlar biliyorsunuz, ‘Dış politikada sıfır sorun’ politikasıyla yola çıktılar. Ama gelin görün ki, gelinen noktada kavgalı olmadığımız bir komşumuz kalmadı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bunlar sayesinde bölgesinde dışlanan, herkesle kavgalı, sözü ve etkinliği kalmayan bir ülke konumuna geldi. Biz yeniden onurlu, ülke çıkarlarına dayalı, başı dik bir dış politika eksenine geçeceğiz.

"AKP GÜNEŞE BIRAKILMIŞ KAR GİBİ"

Bütçemiz kısıtlı. 15 saniyelik bir film yayınladık. Kıyamet koptu. ‘Neden alkışlıyorsunuz, CHP’nin filminde kedi var’ dediler. Baktık bizim reklamımız kendileri parasız şekilde yapıyor.

Biz neyi alkışladığımız, bunun bir protesto olduğunu açıkladık, izah ettik. Bakın sevgili yurttaşlarım tüm anketler AKP’nin hızla eridiğini tespit ediyor.

AKP adeta güneşe bırakılmış kar gibi. Artık baskı ile, tehdit ile bunu durduramayacakları da ortada. 40’ın altına indiler, birkaç puan sonra iktidar oranını da kaybedecekler. Yani sözün özü: ‘Yolcudur Abbas, Bağlasan Durmaz’.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Önceliğimiz işsizler, emekliler ve kredi kartı mağdurları"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ