Nabi Avcı'dan korkunç itiraf

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Güneydoğu’da devam eden operasyonlar sebebiyle 89 bin öğrencinin eğitiminde aksama yaşandığını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Güneydoğu’da devam eden operasyonlar sebebiyle 89 binin üzerinde öğrencinin eğitiminde aksama yaşandığını, bölgedeki bazı okulların ise saldırlar sebebiyle onarıma muhtaç hale geldiğini söyledi. Bakan Avcı bölgedeki okullara yönelik sistemli bir PKK saldırısı olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, NTV yayınında Güneydoğu’daki operasyonların eğitime etkisine ilişkin soruları yanıtladı. Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitim-öğretimin yapılamayan okul olmadığını söyleyen Avcı, ilçelerdeki okulların durumlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

-"OCAK AYI İÇERİSİNDE DE TELAFİ EĞİTİMLERİ YAPILACAK"-

“Sur’da altı mahallede sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Ama o okullardaki öğrenciler eğitim-öğretim yapılabilen semtlerdeki okullara yerleştirildikleri için orada sorun kalmadı. Mardin’de eğitim-öğretimin devam etmediği okul yok. Yalnız bazı okullarda boykot ve grev çağrısı nedeniyle sorun yaşayan okullarımız var. Nusaybin’de eğitim-öğretim devam ediyor. Oradaki çocuklarımız birinci TEOG sınavına ve telafisine girememişti. Şimdi onların telafi eğitimleri devam ediyor. Bu telafi eğitimleri tamamlandıktan sonra Ocak ayı içerisinde de telafi eğitimleri yapılacak.

Şırnak’ta Silopi ve Cizre’de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor, orada sorun devam ediyor. Silopi, Cizre ve Dargeçit’te hayat normale dönünce, can güvenliği herkes için sağlandıktan sonra düzenli eğitime geçilecek. Bu arada kaybolan eğitim gündemi de hem hızlandırılmış eğitimle hem de Sömestr tatilinden alınacak günlerle telafi edilecek. Gerekirse ikinci yarıda da yaz tatilinden bazı günler alınarak 180 gün tamamlanacak.”

-89 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖREMİYOR-

Silopi ve Cizre’de 89 binin üzerinde öğrenci olduğunu bildiren Bakan Avcı, kapanan okulların sayısının değişebileceğini, terör saldırılarında bölgedeki okulların yoğun hasar aldığını ifade etti. Saldırılara ilişkin Avcı, “Bölgedeki bazı okullar hedef olarak görülüyor. Okullara yönelik bir PKK saldırısı sistemli bir şekilde var. Okulların onarılması için çalışmalar devam ediyor. Onarımı biten çalışmalarımız var” dedi.

-"OKULLARDA GREV YAPILAMAZ"-

Bazı sendikaların okullara “Bu iş yerinde grev vardır” gibi şeyler yazdıklarını söyleyen Avcı, bunun sendikal bir eylem olmadığını ve okullarda grev yapılamayacağını, başka amaçlar olduğunu söyledi.

Sömestr tatiline kadar operasyonlar bitmezse yoğunlaştırılmış hafta sonu takviye kurslarının telafi derslerine dönüştürüleceğini belirten Bakan Avcı, Silopi ve Cizre’de sokağa çıkma yasağı süresince çeşitli spekülasyonlar yapıldığını aktardı. Avcı, öğretmenlerin bölgeden hizmet içi eğitim için Bakanlık talimatıyla ayrıldıklarını yoksa bölgeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle eğitimde bu tedbiri almak zorunda olduklarını ekleyen Avcı, sadece öğrencilere değil halkın da tehdit altında olduğunu beceri kurslarına yönelik saldırılar olduğunu, hastanelere yönelik saldırılar olduğunu dile getirdi.

-"12 BİN 500 KADROYA 30 BİN ATAMA İÇİN İHTİYACIMIZ VAR"-

Avcı, Şubat ayında yapılacak 30 bin öğretmen atamalarının branşlarının henüz belirlenmediğini söyledi. Öğretmenler için 4 ay ve yaz tatili eğitimi verileceğini de ekleyen Avcı, atamaların şubat ayında yapılacağını fakat öğretmenlerin maaşlarını mart ayında almaya başlayacaklarını belirtti. 

    :

    :

    :

    :

    "Nabi Avcı'dan korkunç itiraf" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete