İşte Atatürk'ün yok denen vasiyeti!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kayıp olduğu ve AKP ve havuz medyası tarafından yok denilen Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini ve AOÇ arazisini Hazine'ye bağışladığını gösteren belgeleri paylaştı.

İşte CHP liderinin o açıklaması...

ATATÜRK’ÜN ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ İLE İLGİLİ OLARAK HAZİNE’YE BAĞIŞLADIĞI YAZIYI GÖSTERDİ

"Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili olarak Hazine’ye bağışladığı yazı bu arkadaşlar. Bu yazı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde.

Trabzon’da 11 Haziran 1937 tarihinde Başbakanlığa bir yazı yazarak Atatürk Orman Çiftliğini Hazineye hibe ediyor. Nasıl kullanılması gerektiği de burada var. 

Bunun üzerine İsmet İnönü başbakan, 12’sinde Mustafa Kemal Atatürk’e bir telgraf çekiyor. O da Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde. İnönü’nün telgrafı üzerine Mustafa Kemal Atatürk kendi el yazısıyla İnönü’ye bir telgraf gönderiyor. Bu telgrafın son cümlesini okuyacağım, Atatürk gönderdiği telgrafta şunu söylüyor; ‘mevzu bahis olan hediye yüksek Türk milletine benim asıl vermeyi düşündüğüm hediye karşısında hiçbir kıymete haiz değildir. Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim.’

Ve bu belge mahkemeye gönderilmiyor. Hangi gerekçeyle göndermiyorsunuz siz?

“GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E BİR RAHMET OKUTUR İNSAN”

Çanakkale Savaşlarının yüzüncü yılı. O savaşlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çabalarını biliyoruz. Diyanet Vakfı Çanakkale dolayısıyla camilerde hutbe indiriyor. Güzel bir şey yapıyor ama bir şeyi yapmıyor. En azından Gazı Mustafa Kemal Atatürk’e bir rahmet okutur insan.

Başındaki kişiye söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı görevinin başında olan kişiye sesleniyorum. Bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasın. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına okutmak zorundasın. Sen acaba mal varlığını bu millete adadın mı? Koltuğunda oturuyorsan oturduğun koltukta Mustafa Kemal’in sayesindedir.

Siz nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz, din adamısınız, herkese sevgiyle yaklaşmak zorundasınız."
 

    :

    :

    :

    :

    "İşte Atatürk'ün yok denen vasiyeti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ