​Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret düzenlemesine ilişkin olarak, “Şimdi Ocak 2016′dan itibaren 1300 lira asgari ücret ödemesi konuşuluyor. Asgari ücret nedir; hiçbir işveren çalışanına 1300 liranın altında ücret ödeyemez” dedi.

Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İşçi kardeşlerimin her birinin o pak alınlarından öpüyorum. Bizim inancımızda emek kutsaldır. Geçmişte ülkemiz bu konuda çok acı tecrübeler yaşadı. Bu ülke işçiyi istismar edenleri gördü. Sendika ağaları gördü. Türkiye uzun yıllar 1 Mayıs krizleri yaşadı. 1 Mayıs’ın İşçi Bayramı olarak kutlanması için pek çok girişim yapıldı.

Bu konuda samimi olarak hükümetin gündemine getirildiğinde işin rengi değişmiştir. Başbakanlığım döneminde 1 Mayıs’ı resmen İşçi Bayramı olarak ilan ettik. 1 Mayıs bahanesiyle milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı. Yine ortalığı yakıp yıkanlar polise saldıranlar var. Bunların 1 Mayıs’ı bayram olarak görmek diye dertleri yok. Zaten çoğu işçi falan da değil. Marjinal örgütlerin flamalarını taşıyarak ellerinde molotoflarla yollara düşenlerin amacı kaos çıkarmak.

Medya bu şovları görmese hiçbiri sokağa inmeye dahi cesaret gösteremezler. Bu tür olaylar üzerinden siyasi sonuç devşirmeye çalışmak olunca her yıl istenmedik görüntülere şahit oluyoruz. Ülkemizde tüm kurumlarımız demokrasilerin yanında yer aldığında bu sıkıntıyı da hep birlikte aşacağız. Ben bu konuda umutluyum.

“Hiçbir işveren çalışanına 1300 liranın altında ücret ödeyemez”

Şimdi Ocak 2016′dan itibaren 1300 lira asgari ücret ödemesi konuşuluyor. Asgari ücret nedir; hiçbir işveren çalışanına 1300 liranın altında ücret ödeyemez.

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete