Davutoğlu: Görüşme gerçekleşmesi önemli

Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de DEİK toplantısında konuşu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda, işadamları ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov'la gerçekleştridiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Bu görüşmenin gerçekleşmiş olması önemli. Türkiye ve Rusya gibi iki ülke böyle meseleleri konuşarak çözebilmelidir. Bu mesajı buradan vermeyi de önemli buluyorum. Rusya ile ilşkiler hem iki ülke hem de bölge açısından önemli" dedi.

Davutoğlu'nun konuşamsından satır başları şöyle:

Çok sayıda enerji ulaşım hattının iki ülke arasında gelişmesini istiyoruz. Beklentimiz Bakü-Boğaziçi-Brüksel hattında çaba göstermeniz. Enerji maliyetinin düşük olduğu Azerbaycan'a yatırım yapmak avantaj. Amacımız 4 yıl içinde karşılıklı yatırımı 20 milyara çıkarmak. 5 milyar Dolar olan ticaret hacmini, 15 milyara çıkarmalıyız. Son dönemin en önemli enerji hamlelerinden biri, Türkiye ile Azerbaycan'ın TANAP'ı devreye sokmasıdır. Enerjide neden işbirliği yapmamız gerektiğine son olay kanıt.

ÇAVUŞOĞLU - LAVROV GÖRÜŞMESİ

Bu görüşmenin gerçekleşmiş olması önemli. Türkiye ve Rusya gibi iki ülke, böyle meseleleri konuşarak çözebilmelidir. Bu mesajı buradan vermeyi de önemli buluyorum. Rusya ile ilşkiler hem iki ülke hem de bölge açısından önemli. Sınır güvenliğimizi korumak konusundaki irademizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Bir daha böyle bir olayın olmaması için Rusya ile oturup konuşmayı uygun buluyoruz. Biz Rusya ile kapıları açık tutacağız, iletişim kanallarını daima açık tutacağız. Türkiye'ye kim ambargo uygularsa, ekonomik ambargolar döner uygulayan ülkeyi etkiler.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu: Görüşme gerçekleşmesi önemli" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete